YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale'de Güzelyalı Ormanları Alev Alev Yandı!

Çanakkale’de merkeze bağlı Güzelyalı Köyü yakınlarında öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılan orman yangınında 8 hektarlık orman alan kül oldu.

20 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye öğle saatlerinde Güzelyalı Köyü Doğa Konakları bölgesindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Aşırı rüzgar sebebiyle kısa sürede yayılan orman yangınına karadan ve havadan anında müdahale edildi. Ancak şiddetli rüzgar sebebiyle alevlerin kontrol altına alınamaması üzerine civar il ve ilçelerle beldelerden arazöz, itfaiye ve söndürme uçağı ile helikopter takviyesi istendi. 1 Amfibi Söndürme Uçağı, 7 helikopter ve 17 arazöz ile yapılan söndürme çalışmalarında alevlerin yangının çıktığı bölgeye yakın alandaki Doğa Konakları’na doğru ilerlemesi üzerine ekipler yerleşim birimine bir zarar gelmemesi için önlem alırken, yangının çıkmasına sebep olduğu iddia edilen ve bölgeden kaçan bir kişinin de arandığı belirtildi.

Öte yandan akşam saatlerinde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede 8 hektarlık alanın kül olduğu ifade edilirken;  aynı bölgede 2008 yılında da yangın çıktığı ve yüzlerce hektarlık alanın yandığı açıklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA "8 HEKTAR KÜL OLDU"

Bu arada Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Çanakkale ili Merkez ilçesi Güzelyalı mevkiinde 20 Temmuz 2016 tarihinde çıkan orman yangınına 17 Arazöz, 8 Su ikmal, 3 İlk Müdahale aracı, 4 dozer, 2 Greyder, 7 Helikopter, 1 Uçak,  17 teknik eleman, 145 işçi, 7 belediye araözü ile müdahale edilmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık 8 Hektar orman alanı yanmıştır."

SABAH SAATLERİNDE DE DARDANOS BÖLGESİNDE YANGIN ÇIKMIŞTI!

Öte yandan Güzelyalı bölgesinde çıkan orman yangınından önce sabah saaatlerinde Dardanos bölgesinde de bir orman yangını çıkmış ve bölgeye yakın söndürme helikoperteri ile kara ekiplerinin anında müdahalesi ile alevler kontrol altına alınmıştı. Görgü tanıklarının elinde yanan bir bezi ormanlık alana bir kişinin attığını gördüklerini söylemesi üzerine bölgede araştırma başlatılmıştı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
4.251 kez okundu