YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Kar Yağışı Etkili Oluyor

Çanakkale ve yöresinde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

18 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceki gün içlerinde Çanakkale’nin de bulunduğu yurdun batı kesimlerinde etkili olacağını bildirdiği kar yağışı gece 21:30 sıralarında başladı. Sabah saatlerinde hızını daha da arttıran kar yağışı sebebiyle il merkezinin büyük kısmı beyaz bir örtü ile kaplanırken, hava sıcaklığı da -2 dereceye kadar düştü. Şehrin yüksek kesimlerinde daha da etkili olan kar yağışı sebebiyle sabah okullarına gidecek öğrenciler ile işlerine gidecek vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafikte zaman zaman küçük çaplı kazaların da meydana geldiği Çanakkale’de kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Kar yağışı ile birlikte sokaklarda kartopu oynayan çocuklar bu anın tadını çıkardı.

BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bu arada yoğun kar yağışı ile birlikte fırtınanın da etkili olması sebebiyle 18 Ocak 2016 Pazartesi günü Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada ve Kepez-Eceabat arasındaki feribot seferleri iptal edildi. Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki vapur seferlerinin ise şuan normal olarak yapıldığı açıklayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri fırtınanın durumuna göre bu hatlarda da aksamalar yaşanabileceğini belirttiler.

METEOROLOJİ’DEN KAR YAĞIŞI VE FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin büyük kısmının soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiğini, Çanakkale ile birlikte birçok ilde de yoğun kar yağışının görüleceğini belirterek; “Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun ardından kar yağışına dönmesi ise birlikte Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bunun dışında Kuzey Ege'de de rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 18 Ocak 2016 Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor” dedi.

Çanakkale’de kar yağışının 18 Ocak 2016 Pazartesi gecesi geç saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

HABER VİDEO
2.226 kez okundu