YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’'de Maraton Heyecanı Başlıyor

01 Ekim 2015 tarihinde eklendi

4 Ekim 2015 tarihinde Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenecek Maraton hazırlıkları tamamlandı. 04 Ekim 2015 tarihinde tarihi Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirilecek olan koşular, Maraton, Yarı Maraton, 10 Km ve 6 Km halk koşusundan oluşacak. Online kayıtların yapıldığı www.gelibolumaratonu.com web sitesinde kaydını oluşturan katılımcıların, koşuya katılabilmek için  mutlaka 1-2 veya 3 Ekim tarihlerinde Çanakkale İskele Meydanında gerçekleştirilecek olan Maraton Fuarında akreditasyon işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Organizasyonun belkemiği fikirlerinden biri 1. dünya savaşında çok büyük bir mücadeleye ev sahipliği yapmış, bizler için büyük manevi değerlere sahip Tarihi Gelibolu Yarımadasının  uluslararası arenada yüceltilmesi, bilinirliliğinin arttırılması ve bunu yaparken dünyada barışının öneminin vurgulanması. GTP Turizm A.Ş. ortaklarından ve Anzac Otellerinin işletmecisi Armağan Aydeğer, 04 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek Turkcell Gelibolu Maratonu - Barış için koşuyorum organizasyonu ile ilgili  açıklamalarda bulundu.
Bize kısaca GTP Turizmden bahseder misiniz?
GTP Turizm A.Ş. kendi iş alanlarında başarılılar elde etmiş olan, kendilerini farklı alanlarda geliştirmiş 3 genç girişimcinin oluşturduğu bir üst çatı yapıdır. Bu yapı ben Anzac Otellerinin işletmecisi Armağan Aydeğer, Wilusa Turizmin işletmecisi Ahmet Çelik ve Crowded House Tours'un işletmecisi Ziya Artam'dan oluşmaktadır. Amacımız Çanakkale'nin Türkiye'nin en önemli turistik destinasyonları arasında yer alması için katma değeri yüksek, uluslararası marka değerine sahip turizm ürünleri geliştirmektir. Bu amacımızdaki en önemli motivasyon kaynağımız yaşadığımız, doğduğumuz ve doyduğumuz bu topraklara borcumuzu ödemektir. 
Maraton fikri nasıl ortaya çıktı?
Gelibolu Maratonun oluşumu yaklaşık 15 ay öncesine dayanan çok uzun ve bir kadar yorucu bir süreci içermektedir. GTP'nin kuruluşu Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünden hemen öncesi olduğu için ilk projemiz bu önemli yılda 100. yılda başlayacak 100 yıllık bir proje üretmekti. Hep şuna inandık, 100. yıl Çanakkale'nin ülke ve dünya gündeminde sahneye çıkacağı parlak bir yıl ve bu yılda öyle şeyler üretmeliyiz ki bu yılın ivmesi ile ürettiklerimiz 100 yıl süresince büyüsün etrafına can versin.Üç ortağın inandığı en önemli turizm ile ilgili trendin artık dünyada turizm hareketlerinde belirleyici unsurun etkinlikler olduğudur. Bugün birçok bölgenin, ülkenin benzer turistik ürünleri olabiliyor; örnek vermek gerekirse tarihsel değerler, deniz, kum, güneş, doğa gibi. Diğer taraftan  benzer ürünler arasında tüketicinin tercihini yönlendiren en önemli konu katma değeri düşük turist için kısa vadede fiyat olabilir ama; katma değeri yüksek, orta ve uzun vadede turistik destinasyon haline gelmek isteyen bölge ve ülkeler, o bölge veya ülkeye ait hikayeler, başka bir değişle bu hikayeyi oluşturan etkinlikler ile anılıyor, tercih ediliyor. Bu çerçevede başta Vali Yardımcımız Sayın Bekir Sıtkı Dağ'ın öneri, fikirleri ve desteği, Türk Turizminin duayenlerinden Hüseyin Baraner'in fikirleri ve bizim harmanımız,on binlerce km yi bulan koşuşturmamız, uykusuz ailelerimizden uzakta gecelerimizle buradayız. Şu an Turkcell Gelibolu Maratonu 2015 Avrupa Atletizm Federasyonu takviminde, Fransa'dan getirdiğimiz dünyanın önde gelen ölçüm kuruluşu tarafından her koşu parkuru uluslararası sertifikalandırılmış ehliyet sahibi,Türkiye'nin en önemli zamanlama firması ile çalışan, tüm alt ve üst yapı detayları yurt içinden ve yurtdışından gelen profesyonellerle yapılan sayısız toplantılar ile hazırlanmış  çok büyük bir organizasyon haline gelmiştir. Organizasyonun bütününde güvenlikten, sağlığa, lojistikten, koordinasyona tüm birimle titizlikle planlanmıştır. Bu organizasyonun var olmasında afişlerde de yer aldığı gibi Çanakkale Valiliğimiz, Çanakkale Belediye Başkanlığımız ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının yeri ve kıymetli destekleri bizlerin motivasyonunu her zaman yükseltmiştir. Bu organizasyonun sürdürülebilir geleceğinde yine bu 3 ana kurumun varlığı tartışılmaz bir öneme sahiptir. Dünyadaki tüm bu çaptaki organizasyonların arkasında o bölgenin kamusal güçleri tüm ağırlığını hissettirmektedir.
Diğer taraftan değerli büyümüz Sayın Osman Okyay'ın çok değerli fikirleri ve katkıları, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Bey ve  Genel Sekteri Fahrettin beyin çabaları, Gençlik Spor ve Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz, ÇATOD, TURSAB gibi kurumlarının destekleri, Onsekiz Mart Üniversitemiz, BESYO, Turizm Fakültesi   ve burada detaylı belirtemediğim birçok kişi ve kuruluşun destekleriyle organizasyonumuz bugünkü seviyesine ulaştı.  
'Barış için koşuyorum' mottosu neyi ifade ediyor?
Geçmişte kahramanlıkların ve savaşların şehri olarak anılan Çanakkale toprakları, bugün tüm dünyaya 100 yıl sonra barışın önemini haykırmaktadır. Tarihte 18 milletin büyük mücadelesine ev sahipliği yapmış olan Tarihi Gelibolu Yarımadası, İşte bu çağrının en güçlü sembollerinden biri olmaya adaydır.  Bugün gerek dünyada gerek ülkemizde barışı tehdit eden unsurlar ve bundan mutlu küçük bir azınlık var. Bu azınlığın sesini birliğimiz ve kardeşlimiz ile susturmalıyız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' yaşam ilkemiz olmalıdır. Biz bu motto ile sadece ülkemizdeki barışı değil tüm dünyada barışın önemini vurgulamak istiyoruz.
Maraton ile ilgili program nedir ?
Turkcell Gelibolu Maratonu 01-03 Ekim tarihleri arasında Çanakkale iskele meydanında gerçekleştirilecek Maraton Fuarı ile başlayacak olup, 04 Ekim tarihinde Maraton, Yarı Maraton, 10Km ve 6 Km halk koşuları ile tarihi Gelibolu Yarımadasında devam edecektir.
1-3 Ekim Maraton fuarında tüm katılımcıların akreditasyonlarını tamamlamaları gerekmektedir. Fuar saat 11:00'de gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayacaktır.
Bu amaçla fuar alanında yarışma kitlerinin dağıtılacağı, akreditasyon işleminin tamamladığı, koşu ulaşım ve genel bilgilerin verileceği geniş bir kayıt alanı olacaktır. Aynı zamanda sponsor ve destekleyen kurumların bazı promosyon malzemeleri de dağıtılacaktır.
Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 kilometrelik parkur, saat 08:45`de Eceabat - Kabatepe yolu 6. kilometresinde başlayacak ve Morto Koyu’nda (Şehitler Abidesi) bitecek. Yarı maraton, saat 09:00'de Kum Otel'e gelmeden önce Levrek Sokak mevkiinde başlayıp maraton ile aynı noktada sona erecek. 10 kilometrelik koşu ise saat 09:45`de Twelve Tree Copse Mezarlığı ‘nda başlayacak ve Morto Koyu’nda sona erecek. Büyük katılımın beklendiği halk yürüyüşü ise saat 10.00’da Alçıtepe Köyü ilerisinde Çiftlik Restaurantın önünde başlayıp, Şehitler Abidesi'nin yanında bulunan morto koyunda sona erecektir.
Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 13:30 da Şehitler Abidesinde düzenlenecek ödül töreninde konuşmaların sonrasında dereceye giren atletlere madalyaları takdim edilecektir.
Yarış güzergahı 06.00 ile 17.00 arasında trafiğe kapalı olacaktır.
Yarışma noktalarına sabah fuarda ilan edilecek GESTAŞ feribot iskelesinden yapılacak seferler ile geçiş sağlanarak, organizasyon için çalışan özel araçlar ile sporcu ve halkın transferleri yapılacaktır.
Ödül töreni için trafik kontrollü olarak tek istikametten verilecek olup detaylar fuarda ilan edilecektir.
Parkur hakkında bilgi verirmisiniz?
Tarih ve Doğa'nın Birleştiği Eşsiz Bir Parkur
Dünyada Maraton parkurları 2 temel kategoride koşuluyor; tematik parkurlar ve hız parkurları. Tarihi Gelibolu Yarımadası eşsiz bir tematik parkur. Şehitlerimizin mabetlerinden, sayısız anıttan ve diğer ülkelerin anıt mezarlıklarının arasından eşsiz saroz körfezi boyunca bir güzergahı takip ediyorsunuz. Ödül törenin yeri ise bizler için çok anlamlı; Şehitler Abidesi!. Atalarımızın ebedi istirahatlarında hatırlamak ve hatırlatmak için bir ödül töreni tertipliyoruz.
Koşmak için Maraton Fuarında kayıt yaptırmak şart mı?
Evet, internetten kayıt yaptırmış olsun veya yaptırmamış olsun koşulara katılmak isteyen kişiler Maraton Fuarında yer alacak olan farklı renklerle işaretlenmiş Maraton, Yarı Maraton, 10 Km ve 6 km kayıt gişelerinde akreditasyonlarını yaptırmaları gerekmektedir. Maraton, Yarı Maraton ve 10 Km için kayıt ücreti 50 TL olup, katılımcılar karşılığında yarışma tshirt, havlu, çanta, çip, göğüs numarası, yarışma özel anısı, sponsor ikramlarını alacaktır.
6 Km Halk Koşusu ÜCRETSİZ olup, koşuyu tamamlayan kişilere yarışma özel anısı verilecektir.
Ödül Töreninde ne olacak ?
Ödül törenine tüm katılımcılarımızı, katkı sağlayan kurumlarımızı ve en başta yarışa katılsın katılmasın Çanakkale Halkını bekliyoruz. Bu organizasyon Çanakkale'nin organizasyonudur ve Çanakkale Halkı sahip çıktığı müddetçe yaşamaya devam edecektir.
Farklı kategorilerde yaklaşık toplam 180000 TL ödül dağıtıyoruz. Birinci ödülü bayan ve erkelerde ayrı olarak 10.000 USD. Genel klasman haricinde Türk sporcularımızı teşvik etmek için Türk sporculara özel bir ödül tasnifi bulunmaktadır.
Son söz olarak ne söylemek istersiniz?
Gelibolu Maratonu - Barış için Koşuyorum'a tüm halkımızı bekliyoruz, özellikle bizim için çok kıymetli 6 Km Halk koşusu (yürüyüşü) dünyaya vereceğimiz barış mesajımızın kalbinin attığı yer olacak. Genci yaşlısı çocuğu tüm aileleri 04 Ekim Pazar günü Çanakkale'mizin bu büyük organizasyonuna bekliyoruz. Halk koşusu isminden algılanabileceği gibi illa koşmak gerekmiyor, yürüyerek de bu etabı tamamlayabilirsiniz.  Tüm katılımcıların www.barisicinkosuyorum.com veya www.gelibolumaratonu.com sitesinden kayıt yaptırmasını ve her koşulda 1-3 Ekim tarihilerinde iskele meydanında gerçekleşecek olan maraton fuarını ziyaret ederek akredite olmalarını rica ediyoruz.

1.498 kez okundu