YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma Çanakkale” Projesi

Çanakkale bölgesinin değerlerinin tasarımcı bakış açısıyla keşfedilmesi, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla yeniden ele alınarak değerlerin yüceltilmesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak seramik ve tekstil alanında yeni ve çağdaş tasarım önerilerinin hayata geçirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma Çanakkale” projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

30 Ekim 2022 tarihinde eklendi

ÇOMÜ Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM), Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile MSGSÜ Tekstil Ve Moda Tasarımı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Çanakkale İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü – Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. arasında yürütülecek Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma “Çanakkale” projesine dair işbirliği protokolü ile seramik ve tekstil alanında yeni ve çağdaş tasarım önerilerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ile Kale Seramik Karo Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Erdal Demirci tarafından imzalanan ve beş etaptan oluşan projenin amacı, bölge değerlerinin tasarımcı bakış açısıyla keşfedilmesi, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla yeniden ele alınarak değerlerin yüceltilmesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak seramik ve tekstil alanında yeni ve çağdaş tasarım önerilerinin hayata geçirilmesi olarak belirlendi.

Prof. Gaye Kırlıdökme Belen ve Doç. Dr. Yeşim Zümrüt yönetiminde, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar, Öğr. Gör. Necmi Tekin, Arş. Gör. Pınar Yılmaz, Arş. Gör. Damla Yücebaş yardımcılığında 2017 yılında başlayan çalışmalar, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı boyunca devam edecek.

Proje sonunda seramik ve tekstil alanında sektör kollarına da ulaştırılmak üzere basılı bir katalog hazırlanacak ve seçilen tasarımlar ile eserlerin Kasım - Aralık 2022`de Troya Müzesi Sergi Salonunda izleyiciler ile buluşması sağlanacak.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.388 kez okundu