YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Müze Gibi 2 Eve Polis Operasyonu

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler il merkezindeki iki evde yaptıkları aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.

20 Ağustos 2022 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezinde M.I ve M.B isimli şahısların ikametinde arama yaptı. Yapılan aramada 47 adet üstünde figür ve yazılar bulunan sikke, 23 adet üstünde Arapça yazılar ve tuğralar bulunan sikke, 11 adet taş obje, 1 adet testi şeklinde yaklaşık 10 cm uzunluğunda taş obje, 3 adet metal obje, 1 adet üstünde figürler bulunan bir ucu açık metal obje, 1 adet üstünde deniz kabuğu şekle olan kapaklı metal obje, 1 adet Çanakkale Savaşı'ndan kaldığı değerlendirilen boş kovan ve 1 adet üstünde Atatürk 1881-1938 yazıları bulunan madalyon tarzı metal obje ele geçirerek bunlara el koydu.

Şüpheli M.I ve M.B isimli şahıslar hakkında ise 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından adli işlem yapılmasının ardından Savcılık talimatıyla serbest bırakıldılar.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.296 kez okundu