YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Şehir ve Efsane” Çalıştayı Düzenlenecek

Açık adı “Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (European Cooperation in Science and Technology Association)” olan COST, Yeditepe Üniversitesi ile işbirliğinde Çanakkale’de “Şehir ve Efsane” (The city and the myth) isimli bir çalıştay düzenleyecek.

16 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

18-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayın ilk günü İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi'nde yapılırken, çalıştay kapsamında kariyerinin başındaki araştırmacılar 2 gün süre ile Çanakkale’yi de ziyaret ederek şehrin mimarisini, arkeolojisini, yapısını, coğrafyasını ve edebiyatını inceleyecek.

Katılımcılar ayrıca Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Troya Antik Kenti ile Troya Müzesi’ne de gezerek kendilerinden burayla ilgili görüntü toplamaları ve daha sonra çektikleri fotoğraflarla ilgili kısa bir hikaye yazmaları istenecek. Çalıştaya katılacak olan katılımcılar ayrıca Troya Antik Kenti’nin markalaştırılmasında, turizmde, siyasi anlaşmazlıklarda ve bilimsel araştırmalarda nasıl kullanıldığını inceleyecek.

18-20 Temmuz 2022 tarihleri İstanbul ve Çanakkale’de gerçekleşecek çalıştaya Algarve Üniversitesi'nden Doçent Silvia Quinteiro, Arkeologlar Carlos Machado e Moura ve Ömer Selçuk Baz, Josip Juraj Strossmayer Üniversitesi Öğretim Üyesi Sonja Novak, COST'tan Luís Santiago Baptista ve Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Osman Emir Benli konuşmacı olarak katılacak.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.964 kez okundu