YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Şehitliklere Ziyaretçi Akını

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimine sahip olan Çanakkale’de özellikle hafta sonları Gelibolu Yarımadası’na ziyaretçi akını yaşanıyor.

01 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanını Türkiye’nin değişik bölgelerinden ziyaret etmek isteyen yüzlerce kişi özellikle hafta sonları yoğun olarak bölgeye akın ederken, şehitliklerde adım atacak yer kalmıyor.

Gelibolu Yarımadası’nı gezmek isteyenlere Çanakkale’deki yerel firmalar da internet üzerinden tur satışı yaparak hizmet veriyor. Çanakkale dışındaki illerden gelerek profesyonel rehberler eşliğinde tarihi yarımadayı gezmek isteyen konuklar internet üzerinden ulaştıkları turizm acentelerinden yerlerini ayırtarak rahatlıkla şehitlikleri gezebiliyorlar. Çanakkale’ye gelerek Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri alan kılavuzları ve profesyonel rehberler eşliğinde gezenler tur firmalarına kendilerine gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür ederek, “Çanakkale tarihin önemli yerlerinden birisi. Binlerce şehidimizin kefensiz yattığı bu toprakları gezerken gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Tarihi alanları Çanakkale’deki tur firmalarının imkanları ile rahatlıkla gezebiliyoruz. Bu da bizim için büyük avantaj. Bizlerin bu bölgeyi gezmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Öte yandan savaşın yaşandığı tarihi alanlar ile Çanakkale Şehitler Abidesi’nin bulunduğu bölgeyi gezerken duygusal anlar yaşayan vatandaşlar da şehitliklerde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, bölgeyi gezerken gözyaşlarına hakim olamadıklarını ifade ettiler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.268 kez okundu