YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Tarihi Eser Operasyonu

Çanakkale’de Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda izinsiz tarihi eser arayan 3 kişi yakalandı.

06 Aralık 2021 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılığına yönelik suçların önlenmesine yönelik yapmış olduğu çalışmalar neticesinde O. E, G. U ve B. Ü isimli şahısların ikamet, araç ve ev aramaları neticesinde 3 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 76 adet mermi, ruhsatı bulunmayan 1 adet yivsiz av tüfeği ve bu tüfeğe ait 39 adet fişek, 1 adet 6136 SKM kapsamında siyah saplı bıçak (kama), 1 adet kurusıkı tabancadan döndürülme ağzı açılmış tabanca, çeşitli çaplarda 18 adet mermi, tarihi eser olduğu değerlendirilen 7 adet obje ve 1 adet üç dallı geyik boynuzu, 1 adet metal arama dedektörü ve bu detektöre ait parçalar, 1 adet kazma ve tek gözlü el dürbünü ele geçirdi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile O. E, G. U ve B. Ü isimli şahıslar hakkında tarihi eser kaçakçılığı hakkında adli işlem yapılırken; şahıslar alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatlarına istinaden serbest bırakıldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanama

10.056 kez okundu