YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de TÜBİTAK Destekli Yaz Bilim Kampı Başlıyor

Çanakkale’de 7. sınıf öğrencilerine yönelik “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı” 1 Ağustos tarihinde başlıyor.

28 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı”nın 2022 yılı projesinin TÜBİTAK projesi kabul edilmesinin ardından çalışmalar hız kazandı. 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Bilim Kampı 14 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

TÜBİTAK 4004 kodlu Bilim Ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın yazdığı ve proje yürütücülüğünü yaptığı yıllardır sürdürülebilirliğini koruyan “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı – 2022” projesi TÜBİTAK 4004 kodlu Bilim Ve Toplum Projeleri Destekleme Programının 16. Yılında 11. kez desteklenerek sürdürülebilirliğini koruyan, yaygın etki bakımından en fazla öğrenci kitlesine ulaşan proje olma özelliğini taşıyor.

PROJEYE DESTEK ÇOK FAZLA

Ortaokul 6. sınıfa devam eden Haziran 2022 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş çocukların çalışma grubu olarak hedeflendiği Yaz Bilim Kampı projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak  planlanmıştır. Ayrıca Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Kale Grup, Doğanlar Yatırım Holding, Jeotermal Enerji Kaynaklarını Araştırma Vakfı,  Doğan Jeotermal Grup ve 17 Zeytinyağı Fabrikası tarafından sunulan uzman desteği  projeye işlevsellik ve popüler bilim farkındalığı katacak.

7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

2007 yılından bu yana TÜBİTAK destekli 11. kez ÇOMÜ adına 13.’sü  gerçekleşecek olan kamp programının içeriklerinin yenilenip, güncellenerek program hazırlıklarının yapıldığını belirten yetkililer; Bilim Kampının amacının 7. sınıfa geçmiş katılımcı öğrencilerin fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik; popüler bilimle tanışmalarını, yaşamla içi çeliğini tanımalarını, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu gerçeği ile bilimsel farkındalıklarını sağlamak, bilimin yaşamımız üzerine etkilerini ve bilimin yaşamımızı nasıl doğru yönlendirdiğini sezdirmek olduğunu belirttiler.

KAMP ETKİNLİKLERİ NEREDE YAPILACAK?

Yaz Bilim Kampının bu amaç doğrultusunda öğrencilere bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanacağını belirten yetkililer, “Bu kamp sayesinde bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu verilmeye çalışılacaktır. Kamp etkinlikleri ana merkezi Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu, Dardanos  ve Anafartalar Yerleşkeleri ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları, Troya Müzesi, Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkale Orman Bölge  Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışılacaktır. Bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları birer eğitim ortamı olacaktır. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulacaktır. Proje ekibi alanlarında uzman, benzer projelerde çok fazla deneyimi olan özellikle farklı üniversitelerden öğretim elemanlarıyla işbirliğine giderek oluşturulmuştur. (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı,) Kampa seçme kriterleri doğrultusunda, başarılı Çanakkale’de yaşamını sürdüren çocuklar yanında, 2020 İzmir depreminde birinci derece etkilenen ve Darüşşafaka Eğitim Kurumu’nda öğrenim gören ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şehit çocuklarının katılımı planlanmıştır. Üniversitemiz ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları tarafından yürütülecek program etkinlikleri, 01 - 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında konaklamalı (Parion Hotel), 7'şer günlük  programlarla iki dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirilecektir"  dedi.

PROJE EKİBİNDE KİMLER VAR?

Öte yandan Yaz Bilim Kampı Proje ekibi ise şu isimlerden oluşuyor: “Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR (ÇOMÜ- Proje Yürütücüsü), Doç.Dr. Betül TİMUR (ÇOMÜ- Uzman), Doç.Dr. Muzaffer ÖZDEMİR (ÇOMÜ-Uzman), Prof.Dr. Abdullah SOYKAN ( Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof.Dr.Ali İŞMEN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof.Dr.Alper Şener ( İzmir Katip Çelebi Ün.- Eğitmen), Prof.Dr. Çavuş ŞAHİN,( ÇOMÜ Eğitmen), Prof.Dr. Faruk SOYDUGAN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Gamze Torun KÖSE ( Yeditepe Ün.- Eğitmen), Prof.Dr. Osman DEMİRCAN (ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Prof..Dr.Hanife GENÇ (ÇOMÜ-Eğitmen), Doç.Dr. R.Cüneyt ERENOĞLU (ÇOMÜ- Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye TEMİZ,(ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Halil ÇETİNKAYA (ÇOMÜ- Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Hayrettin PARLAKYILDIZ( KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi M.Aydın BAŞAR (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr.Öğr.Üyesi Umut EROĞLU (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr.Öğr.Üyesi Veysel TOLUN (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Pınar İŞMEN ( ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Necmi TEKİN ( ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr. Ercan PEHLİVAN (MEB Biga Kemer İÇDAŞ İlkokulu Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge PEHLİVAN (MEB Biga Gümüşçay Ortaokulu Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Burcu KÖSE ( Çanakkale Özel Kolej- Reh. Ve Psi. Dan.),Uzm.Opr.Dr. Celal KARAKAŞ, Müzik Öğr. Çiğdem Kırcıoğlu (MEB Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi- Rehber), Müzik Öğr. Tansu Kırcıoğlu (MEB Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi- Rehber), Bilg.Tekn. Öğr. Yahya DOĞAN( Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Bilg.Tekn. Öğr. Cafer Ahmet ÇINAR( Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Elveda CAN ( TÜBİTAK Anne).

Proje Danışmanları: Prof.Dr.Salih Zeki GENÇ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi); Prof.Dr. Çavuş ŞAHİN (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Prof..Dr. Dinçay KÖKSAL(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof.Dr. Osman DEMİRCAN (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof.Dr. Rauf YILDIZ (Kültür Üniversitesi)”

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.032 kez okundu