YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Turizme Tahta At Engeli

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Troya Antik Kenti’nde yer alan Tahta At’ın bakımsızlık sebebiyle adeta kaderine terk edilmesi tepkiye sebep oluyor.

28 Haziran 2022 tarihinde eklendi

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Çanakkale il merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içindeki Troya Antik Kentinde en fazla ilgi çeken yerler arasında bulunan Tahta At, geçtiğimiz yıllarda yapılan bakım onarım çalışmalarının ardından güzel bir görünüme kavuşmuştu.

Antik kenti gezmeye gelen yüzlerce turistin içine girerek hatıra fotoğrafı da çektirdiği Tahta At, doğa koşulları ile birlikte zamanla deforme olarak tahtalarında çürümeler meydana gelince yetkililer güvenlik açısından giriş kısmını kapatarak atın içine girip fotoğraf çektirmesini yasakladılar.

Yerli ve yabancı turistlerin içine girerek hatıra fotoğrafı çektirdiklerini Tahta At’ın en kısa sürede restore edilerek bakıma alınmasını isteyen vatandaşlar bu görüntünün hoş olmadığını ifade ettiler.

Öte yandan Çanakkale’nin duayen turizm rehberlerinden Kenan Çelik de bir süre önce Troya Antik Kenti’ne İngiliz karavancılarla bir tur düzenlediklerini belirerek, Tahta Atın bakımsızlığı sebebiyle yaşadığı konuyu sosyal paylaşım sitesinden yayınladığı bir yazı ile şöyle paylaştı: “İki gündür İngiliz Karavancılarla turdayız. Bugün vedalaştık. Yaşları benim yaşımda olduklarından rahat tur yaptık. Fazla yorulmadık. Ata çıkıp resim çektirmek istediler ama olmadı. At tamir bekliyor. Kapalı. Kısa sürede para temin edilip restorasyon yapılmalı.”

TAHTA AT NASIL YAPILDI?

(Tahta Atın Yapım Hikayesini Okumak için Linki Tıklayınız)

https://www.canakkaletravel.com/haber/troiadaki-tahta-at-iste-boyle-yapildi.html

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

16.776 kez okundu