YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Yeni Sosyal Tesis ve Kütüphane İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale’de yeni İl Halk Kütüphanesi ve Belediye Sosyal Tesisleri yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilecek arsa hakkında protokol imza töreni, Başkanlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

30 Aralık 2016 tarihinde eklendi

Protokole ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Kültür Müdürümüz Sayın Kemal Dokuz’un varlığında Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğüne Belediyenin Sosyal Tesislerinin ve arkasındaki otopark alanının tahsisi protokolü için bir araya geldik. Daha önce Belediye Meclisinden bu konu geçmişti. Müdürümüzle beraber Ankara’da da görüşmeler yaptık. Öndeki Sosyal Tesisimizin bulunduğu alanı, bizim projemizi yapmak ve bize bırakmak üzere arkadaki otopark alanının kütüphane olarak yapılması ve yandaki Kütüphane alanını da içine katarak daha büyük bir kütüphane alanı, hizmet alanı yaratılmasına yönelik bir çalışma yapılacak. Biz 30 yıllığına bu alanı tahsis ettik Bakanlığa. 30 yıl sonra da Bakanlık yine talep ederse, protokolün aynı şartlarının yenilenmesi konusunu protokol içerisine yerleştirdik. Bizim Sosyal Tesis binamız yine sosyal tesis olarak devam edecek. Yine Şehir Kulübünün alanı kalacak. Kafe olarak bulunan alan aynı kalacak. İhale yapıldıktan sonra bu alanı boşaltıp teslim edeceğiz. Bizim binamız ruhsat alındıktan sonra 18 ayda tamamlanacak. Arkadaki kütüphane binası ve yan tarafı da altında otopark olması koşuluyla yapılacak. Çanakkale için önemliydi kütüphane. Çanakkale okuyan ve kültür seviyesi yüksek bir kent. Okullarımız da talep ediyordu. Bu kütüphane çok önemli bir hizmet alanı ve kentlilerimizin kullanımında olacak bir alan” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz da, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Belediyesine ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Herkes kazanıyor.Belediyemiz, Kültür Turizm Bakanlığımız, Çanakkale ve ülke kazanıyor. Ben olaya böyle bakıyorum. Bu proje şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu protokol ile start vermiş olduk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Başkan Yardımcıları Handan Özyayla ve Özleyiş Çetin, Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Çakır ile Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput katıldı.

Yeni İl Halk Kütüphanesi ile Belediye Sosyal Tesisleri şuan kordon boyunda bulunan eski sosyal tesisler ile kütüphanenin bulunduğu yere yapılacak.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.210 kez okundu