YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Yenilenebilir Enerji Toplantısı Düzenlendi

Yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanımını sağlamak amacı ile EUROSOLAR Türkiye ve Danimarka’dan Folkecenter ortaklığında gerçekleştirilen, ‘Toplumların Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında yapılan yenilenebilir enerjiye geçiş yol haritası atölye çalışması Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılımı ile gerçekleştirildi.

31 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Çalışmada, EUROSOLAR Türkiye Yenilenebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi, Tanay Sıdkı Uyar tarafından yüzde yüz yenilenebilir enerji hakkındaki misyon aktarıldı. Uyar’ın konuşmasının ardından söz alan Başkan Gökhan ise yenilenebilir enerjiyi bir şekilde insanların hayatında yer alması gerektiğini belirtti.

Başkan Gökhan yaptığı konuşmada; “Çanakkale’de böyle bir program düzenlenmiş olması çok önemli. Yenilenebilir enerji konusunda Çanakkale’de çok duyarlı kesimler var. Bizde bu konuda çaba içerisindeyiz. Bunlardan bir tanesi enerjinin verimli kullanılması noktasında, yeni yaptığımız yerel yönetim binasını yeşil bina olarak projelendirdik. Buna özen gösteriyoruz. Atık su arıtma tesisimizde bir güneş enerjisi projemiz var bu ilerliyor.  Atık su arıtma tesisimizi güneş enerjisi ile  kullanabilmeyi amaçlıyoruz.  Avrupa’da da örnekleri bu, bunu geliştirmemiz lazım. Bunu bir biçimde hayatta varetmemiz lazım. Toplumu ve çeşitli kurumları bunun içine sokmamız lazım” şeklinde konuştu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.778 kez okundu