YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Zafer Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü içeren “Zafer Haftası” etkinlikleri Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen açılış töreni ve “Çanakkale-Ankara 25. Zafer Koşusu” ile başladı.

12 Mart 2022 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, su ve Türk Bayrağından oluşan kutsal emanetler Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi. Böylece 720 kilometrelik “Çanakkale-Ankara 25. Zafer Koşusu” başlamış oldu. Kutsal emanetler sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.

Çimenlik Kalesi’ndeki törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askerler, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

TÖRENLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Öte yandan Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen tören ile başlayan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri hafta boyu devam edecek. Zaferin kazanıldığı 18 Mart 2022 Cuma günü ilk tören sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek. Çelenklerin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla başlayacak törende üzerinde “Çanakkale Geçilmez” yazan altın madalya bayrağa toka edilecek, 21 pare top atışı yapılacak. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erecek.

Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek olan ikinci tören ise saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak. Tören Şehitler için Kuran-ı Kerim okunması, şehitlik defterinin imzalanıp kabirlerine karanfil bırakılması ve  Çanakkale Boğazı’nda Deniz Kuvvetleri’nin geçit töreni ile sona erecek.

 (Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.228 kez okundu