YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’deki STK’lardan “2018 Troia Yılı”na Tam Destek

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Troia’nın Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olan 2018 yılının, bölgenin sürdürülebilir turizm hareketini arttırmak ve uluslararası platformlarda hakettiği değere ulaşmasını sağlamak amacıyla başlattığı “2018 Troia Yılı” projesine Çanakkale’deki sivil toplum kuruluşlarından tam destek geldi.

19 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süha Özden ve öğretim görevlisi, Doç.Dr. Lütfi Akay,  ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Ticaret Borsa Başkanı Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Genel Sekreteri Ünal Özcan, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ve ÇATOD Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Çelik, ÇARO Başkanı Adem Biçer, Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı Başkanı Kadir Kenar, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe, Troya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği temsilcisi Ozan Yozgat, Rehber Kenan Çelik ve ÇTSO Genel Sekreter H.Sema Sandal hazır bulundu.

“TROİA, YALNIZ TÜRKİYE’NİN DEĞİL, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KÜLTÜREL MİRASLARININ BAŞINDA YER ALIYOR”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, “Troia, yalnız Türkiye’nin değil, Dünyanın en önemli kültürel miraslarının başında yer almaktadır. Kudüs’ten sonra tüm dünyada marka değeri en yüksek 2. kültürel markadır. Uzun zaman önce girişimlerine başladığımız 2018 Troia Yılı talebi, Kültür ve Turizm Bakanlığımız önderliğinde 2018 yılının Troia yılı ilan edilmesi sadece Çanakkale bölgesi için değil Türkiye turizminin yeniden canlanması için önemli bir atılım fırsatıdır. Burada gördüğüm katılım ve birliktelik bizi daha da heyecanlandırdı. Bir araya geldiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak 2018 Troia yılı ile ilgili çalışmaların her aşamasına ilgili tüm birimlerimizle destek vermekten memnuniyet duyacağız. Troia tüm dünya için çok önemli evrensel bir değer, bu değerin sunduğu fırsatları değerlendirmeliyiz. 2018 yılının Troia’nın UNESCO Dünya kültür mirası listesine seçilişinin 20. Yıl dönümü olması ve müzenin açılışının bu yıl içinde gerçekleşmesinin yüksek olasılığı konunu önemini arttırmaktadır” dedi. 

"2018 TROİA YILI PROJESİ BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"  

Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen de yaptığı konuşmada “Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen her türlü göreve hazırız. 2018 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia Yılı edilmesi ile gerçekleştirilecek faaliyetler ülke imajımızın güçlenmesine önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu ise “Uzun zamandır desteklediğimiz 2018 Troia Yılı projesi bölgemiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir fırsatı barındırmaktadır. 2018 yılının Troia yılı projesi için ilk gün olduğu gibi bugün de her türlü desteğe hazırız. Bu konuda yakalanan bu güzel birliktelik ortamıyla en kısa sürede talebimizi ilgili tüm alanlarda tek ses, tek vücut olarak dile getirmeliyiz” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Yıldız da, “2018 Troia yılı ilan edilmesinin hem bölgemize hem de ülkemize büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda ortak çalışma kültürümüz adına da bugün burada olmamız çok önemlidir" şeklinde konuştu.
ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ise "2016 ülkemiz açısından çok zor bir yıldı. 2018 Troia Yılı Çanakkale’nin bir dünya destinasyonu olması ve Ülke Turizmimizin yeniden canlamması için büyük önemi vardır. Projeye ilk günden bugüne katkı sunuyoruz ve katkılarımız her alanda artarak devam edecektir" dedi.

TURSAB, ÇARO, Turizm Tanıtma Derneği, Tarih Kültür Vakfı, Troia Kültür Derneği, Aşcılar Federasyonu, ÇOMÜ Turizm Fakültesi idarecileri 2018 Troia Yılı ile ilgili desteklerini ifade ettiler. 

Projeyle ilgili sunum yapan ÇTSO Meclis üyesi Armağan Aydeğer, “2018 Troia yılı küresel ve bölgesel olumsuzlukların gölgesindeki Türkiye turizminin yükselişi için çok güçlü uluslararası atılım hamlesi, Çanakkale turizmi için bir dönüm noktası olabilir. 2018 Troia Yılı algısını tüm dünyaya yayarak çok güçlü stratejik bir iletişim aracı olarak kullanabiliriz. Konu ile ilgili kamuoyunun oluşması için ÇTSO önderliğinde, tüm ilgili mesleki ve sivil toplum kuruluşları kenetlenmiştir, çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bundan  sonraki süreçte konunun gerçekleşmesi için siyasi ve bürokratik önderlerimizin desteği ile var gücümüz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Toplantı soru ve cevapların alınmasının ardından verilen desteğin bir ifadesi olarak katılımcıların “2018 Troia Yılı Deklarasyonu”nu imzalamasıyla sona erdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

 

HABER VİDEO
2.505 kez okundu