YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkaleli Genç Sanatçıların Heykelleri Güney Kore Yolcusu

Çanakkale’de yurtdışından aldıkları dev heykel siparişleri için Küçük Sanayi Sitesindeki atölyelerinde yoğun bir tempoyla çalışan kentin genç sanatçıları bu eserleri yurt dışına ihraç etmeye başlandı.

27 Kasım 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Seramik Bölümü Mezunu Ethem Muhtaroğlu önderliğinde bir araya gelen Çanakkale’nin 11 sanatçısı Güney Kore’den aldıkları 3 metrelik heykel siparişlerini yapmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Aralarında heykel, resim ve seramik bölümü mezunlarının olduğu 11 Çanakkaleli sanatçının yerel imkanlarla yaptıkları birbirinden güzel eserlerin yurt dışına ihraç edilmesi yerel yönetimin de dikkatini çekti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da ürettikleri dev heykellerle isimlerinden söz ettiren Çanakkale’nin genç ve başarılı sanatçıları ile atölyelerinde bir araya geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Tasarımı Bölümü mezunu olan Ethem Muhtaroğlu ve ekibini, dev ölçülerdeki heykellerini ürettikleri atölyelerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gençlerin çalışmalarını çok başarılı bulduğunu ifade etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gökhan, bu tür faaliyetleri hep desteklediğini ve kentin genç yetenekleri ile işbirliğine her zaman açık olduklarını dile getirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Tasarımı Bölümü mezunu olan Ethem Muhtaroğlu da yaptığı açıklamada ilk etapta Güney Kore’den alınan işleri daha sağlıklı üretebilmek için Sanayi Sitesi’nde bir atölye tuttuklarını belirterek, “Heykel, resim ve seramik bölümü mezunu 11 Çanakkaleli sanatçı arkadaşımızla birlikte yurt dışından aldığımız siparişleri burada yapmaya başladık. Burada hep beraber yaklaşık 3 metre boyunda büyük heykeller yapıyoruz. Yaptığımız bu heykeller denizaşırı yol gideceği için dayanıklı ve kırılmaz malzemelerle olması gerekiyor. Bu sebeple heykelleri buna göre yapıyoruz. Normalde bu boyutlarda bir heykelin yapımı 3 kişi çalıştığında 3 ay kadar sürüyor. Biz ise daha fazla çalışıp kısa sürede iş çıkarmaya çalışıyoruz. 3 işi aynı anda yapıyoruz. Bu kapsamda haftada 45 saat, günde 7,5 saat çalışıyoruz. Çanakkale’deki atölyemizde yaptığımız Güney Kore’den sipariş edilen yaklaşık 3 metrelik heykelleri bitirip bu ülkeye göndereceğiz. Diğer birçok ülkeden de siparişler alıyoruz. Onları da yaparak yurt dışına ihraç edeceğiz” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

11.196 kez okundu