YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkaleli İşadamlarının İstanbul Çıkarması

06 Kasım 2009 tarihinde eklendi

Çanakkaleli işadamları, kentin sanayisini geliştirmeye yönelik çeşitli görüşmeler yapmak üzere İstanbul’a çıkarma yaptı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri İstanbul’da buluşarak fikir alışverişinde bulundular.
İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından davet edilen Çanakkaleli iş adamları İstanbul’da buluştu. ISO binasında önce öğle yemeği düzenledi. Yemekte Çanakkaleli iş adamlarıyla İstanbullu işadamları bir araya geldiler. İşadamları görüşmede Çanakkale’ye yapılacak olan yeni yatırımları ve İstanbul’a alternatif kent olan Çanakkale’de sanayi konusunu geliştirmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirdiler.
İstanbul Sanayi Odası ve Çanakkale Kale Seramik Fabrikaları Kurucusu İbrahim Bodur’un onur konuğu olduğu yemekte iş adamları birbirlerine çeşitli hediyeler sundular. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan ilk olarak İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük’e ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan’a Çanakkale toprağından yapılmış seramik vazo hediye etti. Daha sonra İSO Başkanı Küçük ve İSO Meclis Başkanı Bahçıvan, odalarını kuran İbrahim Bodur’a İstanbul köprüsünü sembolize eden bir plaket takdim ettiler. Programda bir konuşma yapan İbrahim Bodur, yıllar önce İstanbul’da kurmuş olduğu odanın her geçen gün gelişerek büyüdüğünü, genç iş adamlarıyla da çok daha ileriye gideceğini kaydetti. İbrahim Bodur, Çanakkale’de yaptıkları seramik çalışmalarıyla kenti dünyaya tanıttıklarını belirterek; “Şehitlerimizin can verdiği kutsal topraklarla yapılan bu eserleri hem almak, hem de hediye etmek bir başka duygu. Çanakkale şehitler diyarı. Bizde yıllardır fabrikamızda yaptığımız çalışmalarla Çanakkale’yi dünyaya tanıttık. İstanbul’da bu çalışmalarda oldukça başarılı. İstanbul odamız büyümeye devam ediyor. Her geçen gün yeni üyeler katılıyor. Başkanlarımız oldukça başarılı. Sanayi çarkını döndürmeye devam edecekler. Bu çarkın çalışması mesleki anlamda oldukça önemli. Çark çalışacak, sanayi gelişecek” dedi.
İSO Başkanı Küçük ve İSO Meclis Başkanı Bahçıvan sırasıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tezcan ve Meclis Başkanı Niyaz Önen’e de plaket takdim etti. Programın sonunda 4 başkan ve kurucu İbrahim Bodur basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Toplantıya Çanakkaleli sanayicilerden Zeynep Bodur, Mert Mildon, Erdal Akarsu, Yücel Aka, Bülent Engin, Berkin Akol, Raif Aktur, Cem Erdemir katıldı.

2.258 kez okundu