YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkaleli Turizmciler “İzmir Uluslararası Turizm Fuarı”nda

Çanakkaleli turizmciler ve bazı belediyeler ile firmalar şehri ve firmalarını tanıtmak amacıyla bu yıl İzmir’de 16.’sı düzenlenen “Travel Turkey İzmir Fuarı"na katıldı.

08 Aralık 2022 tarihinde eklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen 10 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak fuarda Çanakkaleli turizmciler ve bazı belediyeler ile firmalar standlarında konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden gelen çabayı sarfettiler.

Çanakkale’den birçok turizm firması işlerini daha da geliştirmek için bu fuar sayesinde yurtiçi ve yurt dışındaki firmalarla temas haline geçerek bağlantılarını arttırmayı hedeflerken; belediyeler ve diğer bazı firmalarda şehrin tanıtımına katkı sağlamak için ellerindeki broşürleri ve diğer materyalleri konuklara dağıttılar.

Bu arada Çanakkale Belediyesi de fuar alanındaki kendine ait stantta “Sonsuz Keşifler” temasıyla yer aldı. Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada “Kentimizin tüm turizm dinamikleri ile birlikte Çanakkale Belediyesi olarak “Sonsuz Keşifler” temasıyla 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen İzmir 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuarı ve Kongresindeyiz” ifadelerini yer verdiler.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜN SEZONA YAYILMASI İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Çanakkale Ticaret Sanayi Odası'nın da katıldığı fuarda oda yetkilileri bu tür organizasyonların önemine değindiler. Turizm sektörüyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizm sektörünü tüm değerleriyle beraber ele alıyor ve büyümesi için çalışmalar yürütüyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla beraber İlimizin turizmde ulaşılabilirlik düzeyi önemli oranda arttı. Turizm sektör temsilcilerimizle beraber yurt içinde ve yurt dışında tanıtım faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. İlk hedef olarak kendimize Balkan pazarını seçtik. Bulgaristan Sofya’da faaliyet gösteren turizm acenteleriyle yaptığımız “Info Çanakkale” tanıtım etkinliğimizin meyvelerini hep beraber topluyoruz. Balkan pazarında tanıtım çalışmalarımıza 2023 yılının başından itibaren devam edeceğiz. İlimizde turizm sektörünün tüm sezona yayılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN MEVCUT ALTYAPIMIZI VE HİZMET KALİTEMİZİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise yaptığı açıklamada, “Turizm acenteleri olarak İlimize gelen turistlere sunulan hizmet yelpazesini ve niteliğini geliştirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kruvaziyer turizmin önemimin farkındayız. İlimizi, kruvaziyer turizm müşteri profiline daha iyi hizmet sunması için mevcut altyapımızı ve hizmet kalitemizi artırmak zorundayız. Bu amaçla Odamız çatısı altında faaliyet gösteren turizm sektör temsilcileri olarak yeni projelere üretmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SÜREÇLERİNE UYUMDA DESTEKLEMELİ VE BİLİNÇLENDİRMELİYİZ”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer ise konuşmasında, “İlimizin turizm sektöründe gelişmesi ve rekabet gücünü artırması için sürdürülebilirlik kriterlerine uyum sağlaması olmazsa olmazlarımız arasına girdi. Özellikle konaklama sektörü için sürdürülebilirlik kriterleriyle çok yakın bir süre içinde karşı karşıya kalacağız. Üyelerimizin sürece kolaylıkla ayak uydurması ve adapte olması amacıyla çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Fuarın açılış törenine Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı-İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri ile Çanakkale'den çok sayıda turizmci ve belediye yetkilisi katıldı.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.560 kez okundu