YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkaleli Turizmciler Midilli’ye Çıkarma Yaptı

Çanakkale ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında deniz seferlerinin yapılması için çalışmalara hız veren Çanakkaleli turizmciler bir heyet ile adaya çıkarma yaptı.

05 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇATOD Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, TURSAB Körfez BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, GESTAŞ idarecileri Yavuz Turhan ve Burak Oruç ile Kolin Hotel’den Ercüment Uluçer'in katıldığı Midilli ziyaretinde ikili görüşmeler yapıldı. Midilli ile Çanakkale arasında en kısa sürede gümrük kapısının aktif hale getirerek gemi seferlerinin başlamasının ele alındığı görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde hem Midilli, hem de Çanakkale bundan ekonomik olarak katkı sağlayacak.

AYVACIK BÜYÜKHUSUN KÖYÜ SAHİLİNE İSKELE DE YAPILACAK

Öte yandan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Büyükhusun Köyü sahiline bir iskele yapılacağı ve bu iskele vasıtasıyla Yunanistan’ın Midilli Adası ile Çanakkale arasında karşılıklı deniz seferlerinin yapılması planlanıyor. Proje maliyetinin yaklaşık 4 milyon TL olarak belirlendiği iskele ihalesinin ise Kalkınma Bakanlığı’nın onayı halinde 2017 yılında yapılacağı ve 2018 yılında da hizmete girmesi düşünülüyor. Midilli ile Çanakkale heyeti arasında karşılıklı görüşmelerden olumlu sonuçlanması halinde Çanakkale il merkezine yapılacak seferler dışında buraya kurulacak olan yeni iskele vasıtası ile ileriki yıllarda karşılıklı deniz seferlerinin buradan da yapılması planlanıyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.683 kez okundu