YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkalelilere Boğaz Turu Müjdesi

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş tarafından Çanakkale'de boğaz turu düzenlemek üzere kiralanan gezi teknesi törenle hizmete girdi. 

13 Haziran 2016 tarihinde eklendi

İskele Meydanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Hamza Erkal kiralanan gezi teknesiyle 2 hafta öncesinden deneme turları yapıldığını ve çok rağbet gördüğünü söyledi.

HEDEF ABİDENİN ALT KISMINA İSKELE YAPMAK

GESTAŞ tarafından sunulan hizmetin Çanakkale’ye gelen bütün ziyaretçilere verileceğini belirten Vali Hamza Erkal, GESTAŞ’ın çok önemli hizmetlere imza atan bir şirket olduğunu belirtti.  Çanakkale’nin şirketi olan GESTAŞ’ın yeni hizmetleri dolayısıyla ne kadar gurur duyulsa az olduğunu belirten Vali Hamza Erkal,  “Hedefimizde Şehitler Abidesi’nin altında bir iskele yapmak,  iskeleden insanlarımızı o bölgeyi gezecek şekilde gezi programları planlamak yer alıyor.  Ancak bugüne kadar konuyla ilgili izinleri tamamlayamadığımız için henüz iskele yapma şansımız yok. Ama inanıyorum ki bundan sonraki süreçte iskele ile beraber biz oraya gemilerimizi yanaştırıp, gelecek misafirlerimiz rahatlıkla gezecek bir şekilde ve bütün bu trafik keşmekeşine kapılmadan götürebileceğiz. En önemli hizmetlerden biri olacak kanaatindeyim. Boğaz köprüsü ile beraber GESTAŞ’ın özellikle Gelibolu -Lapseki arasındaki hizmetleri  büyük bir ihtimalle son bulacak. Ancak buradaki hizmetleri devam edecek, sahip olduğumuz imkânlarla şirketin yaşayabilmesi için ekstra yeni fonksiyonlar kazandıracağız. Hedeflerimizden bir tanesi de İstanbul’dan başlayacak şekilde Bursa, Tekirdağ, Bandırma, Erdek Çanakkale ve adalarımızı kapsayacak şekilde haftalık turlar düzenlemektir.  Eğer bunları gerçekleştirebilirsek hakikaten turizm anlamında da Çanakkale’ye değer katmış oluruz. Bu organizasyonla biz bunun olup alamayacağını da test etmiş olacağız.  Ümit ederim ki buna rağbet çok olur ve bunda başarılı oluruz.  GESTAŞ’la ilgili iyi kar edemediği, iyi işletilmediği ile ilgili eleştiriler vardı.  GESTAŞ’ın bir kamu şirketi olduğu, kamuya hizmet amacıyla kurulduğu, kar amacı gütmediğini göz önüne bulundurmamız gerekiyor. Bizim hizmetlerimizin bir çoğundan belediyelerimiz ücretsiz bir şekilde faydalanmaktalar.  Kamu kurumlarımız ücretsiz bir şekilde faydalanmaktalar. Doğu Anadolu da yürütülen mücadelede kahraman asker ve polislerimize Allah kolaylık versin diyorum. Hakikaten bizim için çok büyük emeklerle kendi canlarını ortaya koyarak, kendi çocuklarını bile yetim bırakmayı göze alarak, kendi eşlerini dul bırakmayı göze alarak,  orada inanılmaz bir mücadele sürdürüyorlar. Bu Ramazan vakti dahi bu mücadele devam ediyor. Hepinizden bu kahramanlarımız için dua bekliyoruz.  Şehitlerimizin bu memleket için ödediği bu canlar, dualar sayesinde biz ayaktayız.  Bu güzel hizmetin Çanakkale’mize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Törene Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Can Aksoy,  AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından konuklar gezi teknesi ile denize açılarak şehitlikleri denizden görme fırsatını yakaladılar. Gezi, denizde tekne içinde gerçekleştirilen iftar programı ile sona erdi.

 

2.013 kez okundu