YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin En Büyük Alışveriş Merkezi Açıldı

12 Nisan 2015 tarihinde eklendi

Esas Gayrimenkul tarafından Çanakkale’de eski Tekel Sarap Kanyak Fabrikasının bulunduğu yerde 85 milyon dolarlık bir yatırım ile yapılan “Esas 17 Burda Alışveriş Merkezi” düzenlenen tören ile hizmete girdi. Çanakkale’nin merkezinde halkın tüm ihtiyaçlarına çözüm bularak; alışverişin yanı sıra yeme-içme, kültür-sanat ve eğlencenin de tek adresi olmaya hazırlanan Esas 17 Burda; toplamda 34 bin metrekare kiralanabilir alan ve 130 mağazası ile ulusal ve dünya markalarının yüzde 80’ini tek bir çatı altında buluşturdu. Çanakkale’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan “Esas 17 Burda” dünya standartlarındaki özellikleri ile Çanakkale’yi beklediği markalar ile tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ediyor. “Esas 17 Burda” 1.000 araç kapasiteli otoparkı, 2.400 metrekarelik hipermarketi, 1.500 metrekarelik elektronik marketi, 6.500 metrekarelik anchor moda mağazaları ile alışverişin en kapsamlı halini ziyaretçilerine sunuyor. Bir kültür kenti ve üniversite kenti olarak da öne çıkan Çanakkale Esas 17 Burda projesi ile sosyal yanı da çok güçlü bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. 1.800 metrekarelik sinema alanı ve toplamda 8 adet sinema salonu, 1.750 metrekarelik eğlence alanı ile Esas 17 Burda Çanakkale halkı için sosyal hayatın, eğlencenin kalbi olmaya hazırlanıyor.  2.000 metrekarelik food-court alanı, 700 metrekarelik kafe restoran alanları ile misafirlerine unutulmaz lezzet deneyimleri sunan “Esas 17 Burda” yeşil bahçeleri ve dinlenme noktaları ile de hayatın keyfini her an doyasıya yaşamak isteyenlerin yeni park alanı olarak öne çıkıyor.
Yatırım 85 Milyon USD’ye Maloldu
Esas Gayrimenkul ev sahipliğinde, Pınar Esen moderatörlüğünde ve Çanakkale’nin önde gelen devlet erkanının katılımı ile gerçekleştirilen “Esas 17 Burda” resmi açılış töreninde Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı bir konuşma yaptı. Kamışlı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yaklaşık 6 bin çalışanımızla Esas Holding çatısı altında yükselen ikinci değerimiz olarak kabul ettiğimiz Esas Gayrimenkul olarak; gerçekleştirdiğimiz Esas 17 Burda projemiz; yaklaşık 85 Milyon USD yatırım ile hayata geçirildi. Bu doğrultuda Çanakkale; Türkiye’nin yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ili olarak bizim için çok önemli ve cazip bir yatırım noktası oldu. Çanakkale’nin merkezinde halkın tüm ihtiyaçlarına çözüm bularak; alışverişin yanı sıra yeme-içme, kültür-sanat ve eğlencenin de tek adresi olmaya hazırlanan Esas 17 Burda; toplamda 34 bin metrekare kiralanabilir alan ve 130 mağazası ile ulusal ve dünya markalarını tek bir çatı altında buluşturuyor. Çanakkale’nin en büyük ilk ve tek; alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan Esas 17 Burda; dünya standartlarındaki özellikleri ile Çanakkale’yi beklediği markalar ile tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ediyor. Çanakkale halkını layık olduğu değerler ile buluşturacak olan Esas 17 Burda projemizin resmi açılışının Çanakkale Zaferimizin 100. yılına denk gelmesi de bizim için çok anlamlı.”
Çanakkale Valisi Ahmet çınar da yaptığı konuşmada Çanakkale’ye böyle bir yatırımın yapılmasının önemine değinerek, “Çanakkale her geçen yıl gelişen bir şehir. Bu yatırım dahi Çanakkale için yeterli olmayacak. Gelecek yıllarda bu tür yeni yatırımların daha yapılması gerekecek” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da atıl durumda bulunan eski Tekel Şarap Kanyak Fabrikası’nın yerine yapılan bu yatırımın önemine değinerek, böyle bir tesisin Çanakkale’ye kazandırılması sebebiyle yatırımı yapan firma yetkililerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek “Esas 17 Burda Alışveriş Merkezi”nin açılışı yapıldı. Açılışta ayrıca Anadolu Ateşi Dans Grubu da bir gösteri yaptı.  (HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

3.711 kez okundu