YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale'nin Gururu Kale Grubu 66 Yaşında

Türk sanayisinin önemli isimlerinden merhum Dr. Hacı İbrahim Bodur'un 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu’nun 66. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı coşku içinde kutlanırken, Kaleseramik’in halka arzı sebebiyle İstanbul’da gerçekleştirilen Borsa İstanbul halka arz gong törenine Çanakkale'nin Çan ilçesinden online olarak bağlanıldı.

27 Temmuz 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Kaleseramik Fabrikalarında gerçekleştirilen Kale Grubu’nun 66. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı programı etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kale Grubu'nun 66. yaşına özel olarak hazırlanan filmin izlenmesi ile başladı.

Kaleseramik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile devam eden etkinlikte Kaleseramik'in halka arzı dolayısıyla İstanbul'da gerçekleştirilen halka arz gong törenine online olarak bağlanıldı.

"KALESERAMİK DÜNYANIN ÖNDE GELEN SERAMİK ÜRETİCİLERİNDENDİR"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kaleseramik'in halka arz gong töreninde yapmış olduğu konuşmada, "Kaleseramik ülkemizin önemli sanayi şirketlerindendir. Sektörünün kurucusu, pazarının lideri, dünyanın önde gelen seramik üreticilerindendir. Kaleseramik bu halka arzda yaklaşık 2.7 milyar TL halka arz tutarı ile 2 milyona yakın yatırımcıya ulaşarak başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu halka arz gelirini yatırıma dönüştürerek üretimini, istihdamı ve ihracatını da daha da arttıracaktır. Kaleseramik gibi köklü sanayi şirketlerimizi borsamızda görmek elbette bize gurur ve mutluluk vermektedir. Ancak bundan daha da önemlisi sermaye piyasalarımız açısından ülkemizin önemli sanayi şirketlerine çok güzel bir örnek teşkil etmektedir. Ben bu vesileyle bir kez daha borsamızda işlem görmeyen sanayi şirketlerimizin büyümelerinin finansmanını sermaye piyasaları yoluyla sağlamak üzere borsamıza devet ediyorum. Ben bu başarılı halk arzda emeği geçen herkesin, başta kıymetli aracı kurumlarımızı ve çalışanlarını, şirketimizin değerli yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Kaleseramik’e borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"88 YILLIK BİR ÖMRÜN EMEĞİNİ BUGÜN HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ"

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay törende yaptığı konuşmada Kale Grubu olarak Kaleseramik'in halka arzından dolayı tarihi ve gurur verici anı iliklerine kadar hissettiklerini belirterek, "Bugün hepinizin şahitliğinde Kale Grubu olarak bizler için çok özel bir heyecanı doğduğumuz büyüdüğümüz topraklardan hepimiz için özel bir yeri olan Çanakkale’den Çan ilçesinden sizlerle birlikte yaşadığımız bu tarihi ve gurur verici anı gerçekten iliklerimize kadar hissediyoruz. Hem grubumuzun hem kuruluşumuzun 66. yıl dönümünü kutluyoruz. Hem de 66. yıl önce rahmetli babam İbrahim Bodur tarafından kurulan ilk göz ağrımız, grubumuzun ilk tohumu Kaleseramik’in yatırımcılarla buluşmasına tanıklık ediyoruz. Bugün çok güzel bir tesadüf ile gong töreninin kuruluşumuzdan bu yana sanayinin Anadolu’ya yayılmasının temsili olarak 66 yıldır aralıksız, kesintisiz sanayinin bayramı olarak kutladığımız Seramik Bayramı'mıza denk gelmesi nedeniyle ve ayrıca ben ve çok değerli çalışma arkadaşlarım duygu doluyuz. Bu özel günümüzde halka arzımızı işimizin kalbinden yapma fırsatını bizlere tanıyan ve bu anlayışı gösteren Borsa İstanbul’a gerçekten bu teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan daha anlamlı olamazdı. 88 yıllık bir ömrün emeğini bugün halkımızla paylaşıyoruz. Rahmetli kurucumuz, her sene bu kürsüden seslendi. Ben de şimdi Çan’dan fabrikamızın kuruluş yerinden bu kürsüden tüm yatırımcılara seslenmekten gerçekten çok mutluyum" dedi.

"KALESERAMİK TÜM ANADOLU'DA SANAYİLEŞME KIVILCIMINI TEK BAŞINA ATEŞLEYEN BİR ŞİRKET OLDU"

Konuşmasında Kaleseramik'in tüm Anadolu’da sanayileşme kıvılcımını tek başına ateşleyen bir şirket olduğu belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay sözlerine şöyle devam etti: "Kale grubu 66 yıllık köklü geçmişimizden aldığımız güç cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha büyük hedeflere ulaşma arzusuyla büyük yatırımlar yapmak için gayret içerisinde. Bu halka arz bizi buna da teşvik ediyor. 66 yıl önce bugün Çanakkale’de başlayan hikayemizin başkahramanı Kaleseramik, bu ülkenin en büyük sanayi değerlerinden biri. Kurucu çalışanlarına yıllar öncesinden hisse dağıtmış. Birçok ortaklı şirket yapısını kurmuş, korumuş, çalıştırmış. Tüm Anadolu’da sanayileşme kıvılcımını tek başına ateşlemiş, bin nüfuslu bir kasabadan 35 bin nüfuslu bir ilçeye ve bir bölgeye de ve aynı zamanda bir ürüne de adını vermiş bir şirket. Bir zamanlar sadece bin kişilik olan Çan ilçesi bugün buraya yaptığımız yatırımlar sayesinde Çanakkale ile birlikte ismi tüm dünyada bilinen marka olmuştur. O günün şartlarını, o günün insan kaynaklarını, o günün imkanlarını, o günün altyapısını düşünürseniz gerçekten bunu başarmanın ne kadar büyük bir emek ve ülkü olduğunu anlarsınız."

"ŞİRKETİMİZ SİZİN ŞİRKETİNİZ, HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ"

Konuşmasında Kaleseramik'in konumu hakkında da bilgi veren Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, "Kaleseramik, Türkiye’nin en büyük seramik kaplama üreticisi, Avrupa’nın 5., Dünyanın 18. şirketi. Bu büyük değeri bugün huzurlarınızda ortaklığınıza açıyoruz. Şirketimiz sizin şirketiniz. Hep birlikte büyüteceğiz. Stratejimizi ihracata yönelik büyüme, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, inovasyon ve katma değerleri yeni iş alanlarına yönelik girişimler üzerine kuruyoruz ve işimizi geleceğe hazırlıyoruz. Grubumuzun nüvesini oluşturan Kaleseramik’in yüzde 21.25’ine denk gelen payın halka arzını sizlerin büyük teveccühü ile güveni ile gerçekleştirdik. Bundan sonrasında da inşallah ülkemiz, sanayimiz, yatırımcılarımız ve çalışanlarımız için bu büyük atılımı başarmak hep bugüne kadar sahip olduğumuz bilinç ve değerler ile birlikte başarmak boynumuzun borcu. Kurucumuz ve onursal başkanımız rahmetli babam İbrahim Bodur’dan bize kalan büyük miras sadece kuruluşlarımız değil, iş yapış biçimimiz, daha önemlisi de değerlerimizdir. İşte bu yüzden sadece ilklerle dolu ilk seramik üreten, ürüne markasını veren 66 yıllık hikayemizle değil, bizi biz yapan değerlerimiz ile farklılaştığımızın bilincindeyiz. Bu değerlere sahip çıkarak ve bunu ileriye taşımak biz yöneticilerin görevidir diye düşünüyorum. Ancak bu şekilde bu şirkete hizmet edenlerin ruhunu da bu şekilde yaşatacağımızı düşünüyorum.

Biz yüreğimizde samimi bir memleket sevdasıyla 100 yıllık cumhuriyetimizin gelecek 100 yılına yatırım yaptığımızın bilincindeyiz ve bugün yaşadığımız miladın hepimiz için çok daha güzel günlerin inşallah habercisi olduğuna inanıyoruz. Kaleseramik’in dününü ve yarınını temsil eden halka arzın gerek grubumuz, gerekse teveccüh gösteren siz değerleri yatırımcılarımız için Allah’tan hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"ANNEM SEVİM BODUR, KURULUŞUNDA DA BURADAYDI ŞİMDİ DE BU ANLARA ŞAHİTLİK EDİYOR"

Konuşmasında teşekkürlerini ifade eden Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, "Kurucumuz İbrahim Bodur’a ve onunla birlikte grubumuzu bu günlere getiren tüm kıymetli ahirete göç etmiş olan yakınlarımıza, sevdiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada babam ile birlikte bu meşaleyi ateşleyen çok değerli annem Sevim Bodur da burada. O da bunlara şahitlik ediyor. Kuruluşunda o da buradaydı. Dolayısıyla ona da şükranlarımızı arz ediyorum. Kendisinin hayr dualarını beklediğimi ifade ediyorum. Bu vesileyle bize inanan tüm bayilerimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, müşterilerimize her gün dua ettiğim kurucu ekiplerimize ve Çan halkına, tüm Çanakkale bölgesi ve paydaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Özellikle bu halka arzın bu şekilde olumlu ve bizler için gurur kaynağı olarak sonuçlanmasına destek olan konsorsiyum üyelerine, Yapı Kredi Bankası’na ve AK Yatırım’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Ve bizlere bu imkanı veren Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) sayın değerli başkanına ve tüm ekiplere değerli çalışmaları ve bize destekleri için de huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.

PORSELEN LEVHA TESİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Yapılan konuşmaların ve Kale Grubu’na uzun yıllar emek veren çalışanların onurlandırıldığı Kıdem Ödül töreninin ardından Kalesinterflex Slab Fabrikası'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda misafir katılım sağladı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.588 kez okundu