YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Gururu Oldu

Fingerstyle alanında Amerika kıtasında en prestijli 3 yarışmadan Kanada Gitar Festivali’nde ikincilik, Indiana State'den ise birincilik elde eden Çanakkaleli gitarist Ali Deniz Kardelen, ilk solo albümünü yayınladı.

06 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Müziğe küçük yaşlarda piyano ile başlayan, 11 yaşında gitar çalmaya başlayan Ali Deniz Kardelen, Çanakkale’de lise etkinlikleri, yerel mekanlar ve ev konserlerinde çaldı. Akustik gitarın son yıllarda yaşadığı devrim içerisinde kendi eserlerini üretirken, bir yandan da akustik gitar ile farklı çalışmalar yapan Kardelen, kendini en iyi ifade edebileceği “Fingerstyle“ üzerine yoğunlaştı. Gitar üzerinde kullanabileceği sesleri tanıdıkça, müzikal tecrübeleriyle öğrendiklerini kompozisyonlara aktardı.

Ali Deniz Kardelen Türkiye'de örneğine pek rastlanmayan “Fingerstyle” bestelerinden birini geçtiğimiz aylarda sosyal medya aracılığıyla müzik severlere sundu. Kardelen, Andy Mckee, Thomas Leeb, Jon Gomm, Chris Woods gibi Fingerstyle öncülerinin övgülerini aldı.

Ülkemizde henüz fazla bilinmeyen Arp Gitar ile müzik yapmaya başlayan Ali Deniz Kardelen, ilk solo albümüne bir de arp gitar ile yaptığı bestesini ekledi.

Ali Deniz Kardelen ayrıca arp gitar ile yorumladığı Orhan Gencebay klasiği Batsın Bu Dünya ile de ilgi görüyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
3.622 kez okundu