YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin İlk ve Tek Kongre Salonunda Sona Yaklaşıldı

08 Kasım 2013 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yönetimi Çanakkale’nin İlk ve Tek Kongre Merkezinde İncelemelerde Bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner beraberindeki ÇOMÜ yönetimiyle birlikte Türkiye’nin en büyük İlahiyat Fakültesi yerleşkesi içinde yer alacak Çanakkale’nin ilk ve tek kongre merkezinde incelemelerde bulundu. Kongre merkezi 1500 kişi oturma kapasiteli olup 200 metrekare sahne alanı, 4 adet seminer salonu, 345 metrekare fuaye/sergi alanı, 1 adet vip salonu, 2 adet kültürel ve sanatsal çalışma salonu, 1 adet koro prova salonuna sahip olacak. ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt kongre merkezi hakkında açıklamalarda bulundular.
“Üniversitemizle Gurur Duydum”
GSF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit şunları söyledi: “Üniversitemizin prestijli projelerinden birisini daha bitirmek üzereyiz. Buraya ilk ziyaretim. Üniversitemizle gerçekten gurur duydum. Tabii ki bu işe vesile olan başta Rektörümüz olma üzere yönetimimize ve finansörlüğünü yapan İÇDAŞ kurumuna teşekkür etmek lazım. Gerçekten çok büyük bir katkıda bulunmuşlar. İnşallah bu kongre merkezi üniversitemizin yerel, ulusal, uluslararası tüm faaliyetlerinde çok büyük hizmetler verecektir”.
“Çanakkale’deki En Büyük Kongre Merkezi”
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt ise şunları ifade etti: “Bu konferans salonu Çanakkale’deki kongre merkezlerinin en büyüklerinden bir tanesi olacak. 1500 kişilik bir konferans salonu. Aynı zamanda burada yeni bir yerleşke yaptırıyoruz. Bu İlahiyat Fakültesi yerleşkesi, Sarıcaeli mevkiinde Terzioğlu Vakfının bize bahşetmiş olduğu alan üzerinde. Burayı İÇDAŞ yaptırıyor, İÇDAŞ kongre merkezinin dışında İlahiyat Fakültesi’ne ait bir bina daha yapmakta. Geri kalan kısmını da KOLİN İnşaat yaptırmakta. Bu vesileyle her iki iş grubumuza da teşekkür ediyorum. Burası aynı zamanda devletin, iş adamlarının, akademisyenlerin ve üniversitemiz Rektörlüğünün beraber çalışmasıyla oluşturulmuş bir alan, bu anlamda bu binanın burada kurulmasına vesile olan Sayın Başbakanımıza ve Rektörümüze teşekkürlerimizi arz etmek istiyorum. Kongre merkezinin dışında 3 bin ile 4 bin öğrenci kapasiteli binamız olacak, daha sonra bir cami de yaptırmayı planlıyoruz. Şu anda proje aşamasında, bu vesileyle caminin yapımına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlere, iş adamlarına da duyuru yapmak istiyorum.”

1.660 kez okundu