YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Kaleleri İşte Bu Kitapta...

(ÖZEL HABER) - Çanakkaleli tarihçi yazar Murat Çıtak’ın Çanakkale il genelindeki kaleleri geniş kapsamlı olarak anlattığı “ Kale Kent “ isimli kitap raflardaki yerini aldı.

17 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

Kitap ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarihçi Yazar Murat Çıtak, Çanakkale ili genelinde bulunan kaleler ile ilgili araştırmaları yaparken kalelerin bulunduğu yerlerde tek tek inceleme yaptığını belirterek; “Çanakkale bilindiği üzere sınırları içerisinde eski Yunandan Osmanlıya kadar onlarca kaleyi barındırıyor. Şehrin ismine ve silüetine işleyen bu harika yapılar ne acı ki şimdiye dek hakettiği ilgiyi görmemiş ve parça parça araştırmalar dışında şehrimizde ki bu yapıları bir araya toplayacak bir eser yazılmamış. Bende bu kapsamda hem bu alandaki boşluğun bir nebze olsun dolmasına katkı sağlamak, hem de şehrin tarihi turizmine az da olsa farklı bir kanal açmak anlamında faydalı olacağını düşündüğüm bu eseri hazırlamak istedim. Yaklaşık 2 yıl süren zorlu bir araştırmanın ardından tamamladığım 319 sayfalık bu kitabımın hazırlanmasında yerli ve yabancı kaynaklar ile Osmanlı arşiv kayıtlarını da gözden geçirdim. Bu kitap, atalarımıza duyduğumuz hayranlığı duygusal boyuttan çıkarıp, belgelerle gerçekçi nedenlere bağlama ve bunu ortaya koyabilme endişesi taşıyor. Kitap, dünyada en çok kale bulunan şehir olan Çanakkale özelinde, bu muhteşem yapıların tüm özelliklerini ortaya koyarak, Pers, Yunan, Roma, Bizans, ve Osmanlı, dönemi kalelerinin tüm yönlerini, mimarisini, hedeflerini, hikayelerini ve zaman içerisindeki seyirlerini konu edinen bu alandaki ilk kitap olma özelliğini de taşıyor. Kitapta Çanakkale de kalıntıları büyük oranda korunan 33 kale ve benzeri yapıya yer verildi. Merkez ve adalar dahil tüm ilçelerdeki kale yapılarının tarihsel süreci, yazıtları, mimari tasarımları ve şahit oldukları tarihsel olaylar anlatıldığı bu kitabımdan yazar olarak elde edeceğim gelirin tamamı Çanakkale’de bulunan yardıma muhtaç belirlenen çocukların eğitim ihtiyacı için harcanacak” dedi.

Murat Çıtak’ın “Kale Kent “ isimli kitabı il merkezinde Divit Kitabevinden ve internet üzerinden de çeşitli kitap satış platformlarından satın alınabiliyor.

(ÖZEL HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.508 kez okundu