YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Mahalli Sanatçısı Olmaya Hak Kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Miras Taşıyıcıları Halk Müziği Mahalli Sanatçıları ve Çalgı Yapımcıları Değerlendirme Kurulu’nun kararı sonucunda “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazanan Çanakkaleli Mahalli Sanatçı Hüseyin Karabulut İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

17 Ocak 2019 tarihinde eklendi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Sanatçı Hüseyin Karabulut Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 19-21 Kasım 2018 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Halk Müziği Mahalli Sanatçıları kurulunun kararları neticesinde Mahalli Sanatçı olmayı hak ederek sanatçı tanıtma kartını aldı. Dolayısıyla ben kendilerini hem ilimizi temsil ettikleri hem de ilimiz adına başarıya ulaşmalarından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte etkinlik ve organizasyonlarda bir araya gelerek hem ilimiz hem ülkemiz adına güzel çalışmalar yapacağız. Başarılarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BU BAŞARIYI ÇANAKKALE'MİZE ARMAĞAN EDİYORUM”

Sanatçı tanıtma kartını Çanakkale adına almaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Mahalli Sanatçısı Hüseyin Karabulut ise bu başarıyı Çanakkale'ye armağan ettiğini belirterek, "Çanakkale ilimizin kültür taşıyıcısı olarak bu kimliği almayı, Çanakkale Halkı adına onur duyuyorum. Kültür taşıyıcılığını da en iyi şekilde gerek sosyal ortamlarda gerekse okullarda anlatmayı hedefliyorum. Canlı dinletiler,canlı anlatımlarla Halk kültüründe Çanakkale’yi anlatmak, Troya’yı anlatmak bu konuda yazılı görselleri, yazılı dokümanları da İl Kültür Müdürlüğümüz nezaretinde ve Bakanlık arşivleme sistemine aktararak, bunu da bir onurla yapacağıma inanıyorum. Ayrıca derleme ve yaptığımız çalışmaları da İl Kültür Müdürlüğümüzün nezaretine sunarak buradaki değerlerimizi arşivlemek, Çanakkale’mizin değerlerini kayıt altına almayı amaç ediniyorum” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.529 kez okundu