YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Müzik Kültürü Envanterini Görüştüler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuvarı ve Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi birlikteliği ile “Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı” gerçekleştirildi.

22 Ocak 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektör Yardımcımsı Prof. Dr. Okhan Akdur, MESAM Başkanı Recep Ergül’ün de katıldığı çalıştay büyük ilgi gördü.

Çalıştay saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konservatuvar ve Müzik Öğretmenliği Anabilim dalı öğrencilerinin dinletisi ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Eken Küçükaksoy, çalıştayın amacını anlattı. MESAM Başkanı Recep Ergül ise Çanakkale Savaşlarını konu edinen eserler hakkında nitelikli bilgiler verdi. Ergül’ün konuşması ilgi ile dinlendi. Özellikle soru cevap kısmı çok ilgi gördü.

Etkinlikte Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Recep Ergül’e çiçeklerini ve teşekkür belgelerini takdim ederken; çalıştayın Çanakkale kültürü için önemli olduğu, kültür havzasının değerlendirilmesi için konservatuvarın yaptığı çalışmaların değerli olduğunu belirtti. Ayrıca Ergül’e teşekkürlerini iletti.

Müzik uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Eken Küçükaksoy ise çalıştayda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Beş farklı salonda toplanan Çanakkale’nin değerli müzik insanları dilek ve temennileri yanında özellikle üniversite ve konservatuvarımızdan beklentilerini dile getirdiler. Çalıştay’ın sonuç raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere hemen tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacak. Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok çalışacağız. Çalıştaya katılımları ve konservatuvarımızın çalışmalarına her zaman destek verdiği için sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. Sayın rektörümüz konservatuvarımıza çok değer veriyor. Bu çalıştayı çok önemsedi. Sonuç raporunu da merakla beklediğini dile getirdi. Etkinliğe destekleri için Çanakkale Belediyesine, Çanakkale Bando’ya ve büyük emek harcayan konservatuvarımız lisans ve yüksek lisans öğrencilerine de ayrıca çok teşekkür ederiz.”

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.728 kez okundu