YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Turizm Potansiyeline Önemli Katkı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı tarafından desteklenen, Çanakkale Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Troya Tarihi Milli Parkı Karanlık Liman Bisiklet Yolu ve Çevre Düzenlemesi” Projesi tamamlandı.

21 Mayıs 2021 tarihinde eklendi

Proje kapsamında, üzerindeki antik kentler ve sahip olduğu doğa ve manzara özellikleriyle önemli bir mevkii olan Troya Tarihi Milli Parkı ile Çanakkale İl Merkezini birbirine bağlayan karanlık liman yolunda çevre düzenlemesi tamamlandı. Tamamlanan proje, alanın tarihi ve rekreasyonel özelliklerini öne çıkararak Bölgenin turizm potansiyeline önemli bir katkı sunacak.

6.4 KM BİSİKLET YOLU VE SEYİR TERASI HALKIN HİZMETİNE AÇILDI

Yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 681 bin TL bütçe ile tamamlanan projede; oturma bankları, bisiklet park elemanları, güzergah boyunca bilgilendirme levhaları alana yerleştirildi. Ayrıca proje kapsamında 6.4 km’lik bisiklet yolu düzenlemesi yapılarak seyir terası ile birlikte halkın hizmetine açıldı.

Başarı ile sonuçlanan proje ile Çanakkale'nin önemli turistik merkezi Ayvacık’ta bulunun Kadırga Sahili’nin, daha güçlü bir turizm kimliğine kavuşması beklenirken bölgenin turizm potansiyelinde artış sağlanması hedefleniyor. Proje, Assos Antik kentine komşu Kadırga Koyu’nun aydınlatma, gezinti yolları ve çöp sistemlerinin kurulması ve yenilenmesiyle, tüm yıl boyunca tercih edilen, marka değeri yüksek, gelişen bir destinasyon olması amaçlanıyor.

KAYNAK: GMKA Web Sitesi

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

12.504 kez okundu