YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Turizmini Görüştüler

Çanakkale Assos Truva Altyapı Hizmet Birliği (ÇATTAB) olağanüstü toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapılan toplantıda, 2019 yılı değerlendirilirken, 2020 yılı projeleri de masaya yatırıldı.

06 Ağustos 2020 tarihinde eklendi

Toplantıya Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Çanakkaleli turizmciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda oy birliği ile Çanakkale Assos Truva Altyapı Hizmet Birliği (ÇATTAB) Başkanlığına Vali İlhami Aktaş seçildi.

Toplantıda 2019 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2020 yılında uygulamaya konulacak projeler ve faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunularak Çanakkale’deki tüm turizm paydaşlarının katkısı ve ortak aklıyla Çanakkale’nin tüm yönleriyle dünyaya tanıtılması, Çanakkale’nin Türkiye’de önde gelen tarih, kültür ve sosyal turizm merkezlerinden biri haline getirilmesi, Çanakkale’nin birden çok turizm destinasyonuna sahip zengin bir il olarak; dünya çapında örnek bir merkez haline getirilmesi ve uluslararası ölçekte turizm sektöründen alınan payın artırılması konuları görüşüldü.

Çanakkale’de turizm alanında yapılan yatırımların ilde yerli ve yabancı misafir ağırlamada büyük etkisinin olacağını ve Çanakkale’yi dünya çapında cazibe merkezi haline getireceğini belirten Vali İlhami Aktaş, Troya Müzesi başta olmak üzere Çanakkale’de devam eden kazı çalışmalarının turizm açısından Çanakkale’yi cazibe merkezi haline getireceğini belirterek yapılan çalışmalardan dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

ÇATTAB 2020 yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı, katılımcıların dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.424 kez okundu