YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’nin Üçüncü Adası!

Çanakkale’de Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı kapsamında 1 yıl önce kordon boyunda denizin içine yaptırılan ve adeta bir ada görünümünde olan “Su Perdesi” vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

18 Aralık 2015 tarihinde eklendi

2014 Yılının son gününde tamamlanarak hizmete giren kordon boyundaki “Su Perdesi”nin bulunduğu platformun deniz üzerinde bir gecekonduyu andırdığını belirten vatandaşlar buna tepki gösteriyorlar. 1 yıldan buyana kordon boyunda yer alan devasa platformun görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirten Çanakkaleliler, yılda belirli günlerde hizmet veren “Su Perdesi”nin Bozcaada ve Gökçeada’dan sonra adeta Çanakkale’nin üçüncü adası haline geldiğini belirterek, “Bu tür su perdelerinin alt yapısı deniz içinde olması gerekirken burada denizin üzerindeki bir platformda bulunması kötü bir görünüme sebep oluyor. Bu çalışma yapılırken su perdesi ile ilgili altyapı denizin içinde olabilirdi. Böylece görüntü kirliliği de olmazdı. Bu konuda daha önce de tepkilerimizi dile etmiştik. Çanakkale’nin en önemli yerlerinden birisi olan kordon boyunda bu devasa kütlenin en kısa sürede kaldırılmasını istiyoruz” dediler.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Öte yandan sahil kesimindeki devasa platformun kaldırılması için change.org web sitesinde imza kampanyası da başlatan bazı vatandaşlar ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan bu yerin kaldırılmasını istediler. Change.org'da imza kampanyası başlatan vatandaşlar Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yazdıkları yazıda, "Suyun altında olması gereken su perdesi suyun üzerinde adeta hurda yığını gibi duruyor. Barışın ve özgürlüğün başkenti Çanakkale'ye yakışır bir düzenleme istiyoruz" dediler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.477 kez okundu