YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’ye 3 Milyon TL’lik Turizm Yatırımı

İşadamı Metin Değirmenci, Çanakkale’ye 3 milyon TL’lik bir turizm yatırımı yapmak için çalışmalara başladı. Troya Caddesi’nde temeli atılan yeni projeye göre 6 katlı olacak turizm yatırımı 3 yıldızlı otel olacak.

08 Aralık 2015 tarihinde eklendi

Çanakkaleli işadamı Metin Değirmenci il merkezinde “Doğalara” adı altında 2 kız yurdunun sahibi olduğunu belirterek; “Troya Caddesi’nde Anadolu Hastanesi’nin yan kısmında bulunan kız yurtlarımızın yanında boş bir arsamız vardı. Birkaç yıldır buraya bir otel yapmayı planlıyorduk. Sonunda projemizi hazırladıktan sonra belediyeden ruhsatımızı,Turizm Bakanlığı’ndan da 3 yıldızlı otel olacak şekilde yatırım teşvik belgemizi alarak inşaat çalışmalarımıza başladık” dedi.

“OTEL 3 MİLYON TL’YE MALOLACAK”

6 kattan oluşacak 3 yıldızlı oteli 2 yılda tamamlamayı planladıklarını da belirten Metin Değirmenci, “67 oda 145 yatak kapasiteli otelimiz 960 metrekarelik alan üzerine yapılıyor. 960 metrekarelik alanın da biz kapalı alan olarak 400 metrekaresini kullanacağız. Yani otelimizin inşaatını 400 metrekarelik alan üzerine yapacağız. Geri kalan kısmını da bahçe olarak kullanacağız. Kaliteli bir bina yapabilmek için zeminde ilk etapta güçlendirme çalışması yaptık. Otelimizde odalarımızın metrekarelerinin büyük olmasına özen gösterdik. 3 yıldızlı 67 oda 145 yatak kapasiteli olacak otelimizde geniş bir bahçe, 100 kişilik restoran, sauna, Türk hamamı vb. gibi birçok bölüm bulunacak. 3 milyon TL’yi malolacak otelimizi 2017 yılının sonunda hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

“KAPASİTE 200 YATAĞA DA ÇIKABİLİR”

Metin Değirmenci, yapımına başladıkları otelin yan kısmında bulunan kendilerine ait “Doğalara Kız Yurdu”nun da ileriye doğru bu otele ilave edilebileceğini de belirterek; “Yapımına başlanan otelimiz 145 yatak kapasitesinde. Hemen yanındaki yurdumuzun kapasitesi de 55 yatak. Her ikisini birleştirdiğimizde yatak kapasitesi 200’ü bulabiliyor. Tabii bu şuan için düşünülmüyor. Eğer böyle bir ihtiyaç olursa ileride ikisi birleştirilip tek bir çatı altında 200 yataklı bir otel olabilir” dedi.

“OTELİN İŞLETMESİNİ BAŞKASINA DA VEREBİLİRİZ”

İşadamı Metin Değirmenci, yapımına başladıkları otelin işletmesine talip olacak kişilere her zaman kapılarının açık olduklarını da belirterek; “Çanakkale için böyle bir yatırım yaparken “ille de burasını ben işleteceğim” diye bir zorunluluk yok. Eğer bu yeri işletmeye talip olanlar varsa onlarla da görüşmeye hazırım. Gelsinler konuşalım. Ortak bir noktada anlaşırsak otelin işletmesini onlar da yapabilirler. Önemli olan Çanakkale’nin böyle bir yatırıma kavuşması ve burada çalışaçak insanlara bir iş imkanı sağlanması. Bunu da yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.049 kez okundu