YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’ye Gemi İle Turist Akını Devam Ediyor

Pandemi ile birlikte büyük sıkıntı yaşayan Çanakkale’deki turizm hareketi bu sezon kruvaziyer gemi ile gelen turist sayısının artması ile yeniden eski haline geldi.

08 Kasım 2022 tarihinde eklendi

Sezon boyunca kruvaziyer gemilerle Kepez Limanı'na yanaşan onlarca yolcu gemisindeki turistler bir nebze de olsa şehir ekonomisine katkı sağladı.

Çanakkale’de son olarak Kepez Limanı’na yanaşan yolcu gemisi ise İstanbul’dan Kepez Limanı’na gelen Bahama Bayraklı “Ambience” isimli yolcu gemisi oldu.

1430 kişi kapasiteli “Ambience” isimli kruvaziyer gemisi ile Çanakkale’ye gelen 1269 yabancı turist İl turu kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı, Troya Ören yeri ile Troya Müzesini, Assos Ören Yeri ve Çanakkale merkezde Troya Atı, Aynalı Çarşı ve alışveriş merkezlerini ziyaret ederek şehire özgü hediyelik eşya ve yöresel ürünleri alışveriş yapma imkanı buldular.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş geminin Kepez Limanı’na yanaşmasının ardından Çanakkale Bölge Liman Başkanı Kürşat Biçici ve Liman yetkilileri ile birlikte ziyarette bulunarak kruvaziyer gemiyi gezip yetkililerden bilgi aldı.

Kruvaziyer yolcu potansiyelinin hem turizmde çeşitlilik açısından, hem de Çanakkale’nin tanıtımı açısından çok anlamlı olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’ye daha fazla kruvaziyer gemisinin gelmesi için çalıştıklarını ifade etti.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.740 kez okundu