YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’ye Taylandlı Gelin

Japonya’da tanıştığı gençle evlilik kararı alan Tayland’lı Chisa Chairattanaphiphat, Çanakkale’de Türk usulü düğün ile dünya evine girdi.

25 Haziran 2019 tarihinde eklendi

Japonya’ya dil eğitimi için giden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı mezunu Çanakkaleli Şafak Fındık burada Tayland’lı Chisa Chairattanaphiphat ile tanıştı. Bir süre arkadaşlık yapan ikili daha sonra evlilik kararı aldı. Önce Tayland’da ülkenin geleneklerine göre nişan yapan gençler daha sonra Çanakkale’ye gelerek Türk usullerine göre Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü’nde muhteşem bir düğün yaparak dünya evine girdiler. Damat ve gelinin ailelerinin de hazır bulunduğu düğünde köylüler de Tayland’lı gelin Chisa Chairattanaphiphat’a yakın ilgi gösterdiler.

Çanakkaleli genç Şafak Fındık ve Tayland’lı gelin Chisa Chairattanaphiphat yaptıkları açıklamada çok mutlu olduklarını belirterek, Çanakkale’deki düğünün ardından bir düğün de Tayland’da yapacaklarını ifade ettiler.

Öte yandan genç çift evlilik sonrası yaşamlarını Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü’nde geçirmeye karar verdiklerini açıkladılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.512 kez okundu