YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’yi Canlı Mankenlerle Tanıttılar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Çanakkale’nin 11 Turizm Bölgesini muhteşem bir gösteri ile tanıttı.

09 Mayıs 2018 tarihinde eklendi

Troia'nın 'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20. Yılı olması dolayısı ile ilan edilmiş olan 2018 Troia Yılı etkinliklerinin ortağı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi her geçen gün farklı bir etkinlikle tanıtımlara imza atmaya devam ediyor. ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, 2018 Troia Yılı ve Turizm Haftası Etkinlikleri ve kapsamında Çanakkale’nin turizm bölgelerini tek tek tanıttıkları bir organizasyonun altına imza attılar. EMYO Yahya Çavuş Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, Ayvacık, Lapseki, Bayramiç, Gökçeada, Bozcaada, Ezine, Biga, Çan, Yenice, Eceabat ve Gelibolu olmak üzere 11 ilçenin tanıtımı amacıyla ayrı ayrı standlar açtılar.

HER İLÇENİN KÜLTÜRÜ AYRI AYRI TANITILDI

Açılan stantlarda her ilçenin kültürünü ayrı ayrı yansıtan müzik, kıyafet, yiyecek sunumları yapıldı ve yöresel halk dansları oynandı. Çerkez dansları, Gelibolu’nun Evreşe türküsü eşliğinde kına gecesi enstalasyonu, zeybek oyunu gibi dansların yanı sıra EMYO öğrencileri, kendi hazırlamış oldukları 2 metrelik Troia Atı'nın, Assos Sütunları, uçan Pegasus Atı, Şehitler abidesi, Eceabat Kalesi maketlerini seyircilerin beğenilerine sundular.

CANLI MANKENLERLE TANITIM

Bayramiç standında Afrodit, Troia Standında Truvalı Helen, ve Eceabat Standında Seuyit onbaşıyı temsilen kostümleri ile canlı manken olarak yer alan öğrenciler konukların özel ilgisini çektiler. Öğr. Gör. Özge Büyük koordinatörlüğünde hazırlanan etkinlik kapsamında ayrıca bir de konferans düzenlendi. EMYO Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun konuşmacı olarak ağırladığı İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ile Armağan Aydeğer öğrencilere Çanakkale’nin turizmi ile ilgili ayrıntılı bir konfrans verdiler. Programa Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Ezine İlçe Emniyet Müdürü Alper Pasinli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman,İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Irak, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Akyüz, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.833 kez okundu