YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer: “Gün Birlik Olma Günü”

Yeni tip Korona virüsünün en fazla turizm sektörünü etkilediğini belirten Çanakkale Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, “Bu virüs Türkiye turizm sektörüne kısa vadede telafisi çok zor olan, çok ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Bu konuda çok yakın zaman içinde açıklanması beklenen ekonomik destek paketinde konaklama turizm sektörüne gerekli destek sağlanmalı” dedi.

17 Mart 2020 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer şunları söyledi: “Yeni Tip Korona Virüsü Covid-19 küresel salgını Türkiye turizm sektörüne kısa vadede telafisi çok zor olan, çok ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Salgına karşı mücadelede, Devletimiz güçlü tedbirler almaktadır. Tüm kurumlar üstün bir gayret ile süreci yönetmeye çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız alınan tüm tedbirleri olumlu karşılamaktadır. Şüphesiz en büyük önceliğimiz insan sağlığıdır. Diğer taraftan oluşan çok büyük küresel kriz şartlarında en ağır etkilenen sektör turizmdir. Sektörümüz can çekişmeye başlamış olup, Türkiye genelinde çalışan, yatırımcı, işletmeci yüzbinlerce kişi işlerinin devamı ile ilgili ciddi tehdit altındadır. Bu nedenle çok yakın zaman içinde açıklanması beklenen ekonomik destek paketinde aşağıdaki konulara öncelik verilmesi, Konaklama Turizm sektörümüz açısından büyük öneme sahiptir.

1- Yurtdışı ve Yurtiçi turizm hareketleriyle ile ilgili kısıtlamalar ortadan kalkana kadar, Turizm sektöründe mevcut çalışan personelin istihtamının devamı için işsizlik fonu veya uygun kaynaklardan çalışan ödemeleri için asgari ücret tutarında maddi destek sağlanması veya doğrudan çalışana ödenmesi, bu kapsamda SGK ve Stopaj ödemelerinin alınmaması,

2- Yıl sonuna kadar çalışan Stopaj ve SGK Primlerinin ertelenmesi,

3- Elektrik, Doğalgaz vb zorunlu enerji kullanım bedellerinde sübvansiyon uygulanması,

4- Turizm sektöründeki işletmelerin banka kredi borç taksit ödemelerinin faizsiz 1 yıl süre ile ertelenmesi,

5- Turizm sektöründeki işletmelere özel 1 yıl ödemesiz uygun faiz koşullarında minimum 60 ay vadeli kredi imkanı sağlanması,

6- 2020 yılında devreye giren tanıtma fonu katkı payı ve konaklama vergisi uygulamalarının 2021 yılına ertelenmesi,

7- 2020 yılı içinde ödenecek vergi ödemelerinde indirim ve erteleme uygulanması,

8- Kesilen idari para cezalarının ertelenmesi,

9- 2020 yılı için yerel ve özel idarelerin aldığı çevre temizlik, su ücretleri, ecrimisil v.b. ücretlerin tekrar düzenlenmesi.”

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.796 kez okundu