YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇATOD Üyelerinden Boğaz Köprüsü Ziyareti

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) üyeleri açılmasına kısa bir süre kalan 1915 Çanakkale  Köprüsü’ne ziyarette bulundu.

20 Ocak 2022 tarihinde eklendi

ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser,  geçmiş dönem Başkanlarından Ali Akol ve Armağan Aydeğer ile üyelerin katıldığı ziyaret köprünün yapım sürecini anlatan bilgilendirici kısa filmler, sunumlar ve saha turu ile devam etti.

ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser ziyaret ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir yer değiştirme faaliyeti olan turizm, yol ve araçların gelişimi ile gelişir ve büyür. Yol olmadan turizm olmaz. Yollar, köprüler, havaalanları ulaşımı kolaylaştırır ve mümkün kılar. Bu sebeple ulaşım turizmin önemli bir parçasıdır. Ulaşımın tatil süresi içindeki payı ne kadar kısa ise seyahat eden kişi için gideceği yer o kadar tercih sebebi olur. Saatlerce gemi sırası bekleyerek ulaştığınız ya da evinize dönmek için kilometrelerce kuyrukta beklediğiniz bir tatil düşünün, bir daha geri gelmek ister misiniz? Muhtemelen hayır. Hem iç hem de dış turizm için çok önemli gördüğümüz uluslararası ölçekte bir mega proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına artık gün sayıyoruz. Köprü ve bağlantı yolları, şehrimize ulaşımı 1 saatten 6 dakikaya indirecek. Yaz aylarında uzun bekleme sürelerini düşünürsek projenin önemini biraz daha iyi anlayabiliriz.  Öncelikli pazarlarımızdan biri olan Balkan coğrafyasından gelen misafirlerimiz için bu köprü öncelikli geçiş noktası olacak ve biz turizmcilerin hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapısı ile turizmin her çeşidine imkan sağlayan ülkemizde dört mevsim turizm potansiyeli ile Çanakkale sahip olduğu kıyı şeridi ve adaları; tarihi, kültürel ve manevi değerleri; biyolojik çeşitliliği ve jeotermal kaynakları ile güçlü bir turizm potansiyeline sahiptir. Çanakkale son yıllarda Marmara Bölgesi’nin en hızlı gelişen kentlerinden bir oldu. Bunda büyük yatırımlar almasının etkisi çok büyüktür. Bu büyük yatırımlar arasında Troya Müzesi var. 2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü’nü alan Troya Müzesi Avrupa’nın önemli müze ödüllerinden 2020/2021 “Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü”ne layık görüldü. Bir diğer değerli proje de Çanakkale Tarihi Alan Başkalığının 3 Ekim 2021’de lansmanını yaptığı “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı”mızdır. 12 savaş batığı ve 2 doğal resifle 14 ayrı dalış noktasında 106 yıl öncesine götüren gizemli bir dalış serüveni sağlamaktadır. Milli bir değerimiz olan Gelibolu yarımadası, şehitlikleri ile iç turizm için de vazgeçilmez bir seyahat noktasıdır Çanakkale. Tüm bu değerlere ulaşımı kolaylaştıracak olan 1915 Çanakkale Köprüsü sürdürülebilir turizm adına atılan büyük adımlardan biridir. Bu mega proje bölgemizde önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı misafirlerimizin sayısında artışa neden olacak bu da ülkemiz ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.”

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

8.172 kez okundu