YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇATOD’dan İftar Yemeği Etkinliği

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Akol Hotel'de iftar yemeği düzenledi.

20 Nisan 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve ÇATOD üyelerinin katıldığı İftar yemeği programında bir konuşma yapan Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser, son iki yıldır tüm dünyada bugüne kadar deneyimlenmemiş pandemi ile yaşandığını belirterek, “Tüm sektörlerde olduğu gibi Turizm sektörü de en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız, turizm bilinci ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayan Turizm Haftası’nı pandemi nedeniyle iki yıldır tedirgin ve buruk kutladık. İki yıldır umudumuzu hiç yitirmedik. ÇATOD çatısı altında pandemin ilk gününden bugüne kadar tüm süreçlerde bir olmayı başardık. Zorlu geçen bu dönem de ÇATOD AKADEMİ ile online toplantılarla süreçle ilgili bilgilendirmeleri, sektörel eğitimleri, yenilikçi teknolojilerden her daim haberdar olduk. Evet hiç umudumuzu yitirmeden geldiğimiz bugün, artık inşallah bir daha yaşamayacağımız pandemiyi geride bırakıyoruz.Ülkemizin eşsiz topraklarının başında gelen şehrimiz, sahip olduğu kıyı şeridi, adaları, tarihi, kültürel ve manevi değerleri, biyolojik çeşitliliği, flora çeşitliliği ile güçlü bir turizm potansiyeline sahiptir. Doğal kültürel ve tarihi öğelerin bütünleştiği Çanakkale, dört mevsim turizm potansiyelinin değerlendirilip yıl boyu turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir il özelliğindedir. Çanakkale son yıllarda Marmara Bölgesinin en hızlı gelişen kentlerinden bir oldu. Hem iç hem de dış turizm için çok önemli gördüğümüz uluslararası ölçekte büyük yatırımlar aldı. 2018 yılında açılan Troya Müzesi, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı 3 Ekim 2021’de lansmanını yaptığı “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” 12 savaş batığı ve 2 doğal resifle 14 ayrı dalış noktasında 107 yıl öncesine götüren gizemli bir dalış serüveni sağlamaktadır. Tüm bu değerlere ulaşımı kolaylaştıracak olan 18 Mart 2022 tarihinde açılan 1915 Çanakkale Köprüsü turizm adına atılan büyük adımlardan biridir.Bu mega projelerle bölgemizde önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı misafirlerimizin sayısında artışa neden olacak. Bu da ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Çanakkale’de çektiğimiz fotoğrafları #canakkaleherangüzel #canakkaleisalwaysbeautiful hashtagleri ile paylaşalım ve böylelikle şehrimizde 12 ay boyunca turizmin faaliyetlerinin gerçekleştirileceği vurgusunu hep birlikte yapalım. Bizler ÇATOD olarak şehrimiz ve ülkemiz turizmi için değer katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ta İftar programında yaptığı konuşmada Çanakkale’nin turizm potansiyelinin yükseltilmesi ve daha etkin tanıtılması için emek harcayan Çanakkaleli turizmcilerin “Turizm Haftası”nı kutlayarak, Ramazan ayının ülkemize, İslam dünyasına huzur getirmesini temenni etti.

Gece, ÇATOD Başkanı Nilgün Gökser’in Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve ÇATOD üyelerine katılımlarından dolayı teşekkürü ve hediye merasimi ile devam etti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.916 kez okundu