YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇATOD'un Yeni Başkanı Koray Özcan Oldu

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanlığına Koray Özcan seçildi.

02 Kasım 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Olağan Genel Kurulu 2 Kasım 2023 tarihinde Büyük Truva Otel'de yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 2021 -2023 dönemi Başkanı Nilgün Gökser ÇATOD'un geçmiş dönem faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendirirken, yapılan seçim sonucunda ÇATOD'un yeni başkanı Kestanbol Otel'in sahibi Koray Özcan oldu.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Kemal Pazarbaşı yaparken, divanda Armağan Aydeğer ile Erdal Çakır görev aldı.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser açılış konuşmasında;

“Derneğimizin çok değerli üyeleri ve temsilcileri, derneğimiz önceki dönem başkan ve yöneticileri, değerli basın mensupları, hanımefendiler ve beyefendiler şahsım ve yönetim kurulum adına hepimizi selamlıyorum. Olağan Genel Kurul toplantımıza hoşgeldiniz. Bundan 19 yıl önce, bu günlere başarı ile ulaşacağından emin kurucularımızın yola çıkarken öncelikli amacı bölge turizmimizi güçlendirmekti. Aradan geçen zaman süresinde bu amaçları büyük oranda gerçekleştirdiğimizi memnuniyetle izliyoruz. Sizlerden derneğimiz kurucuları Sayın Ali Akol , Sayın Hayati Aydeğer, Sayın Kemal Pazarbaşı ve Sayın Hilmi Selimoğlu için bir alkış rica ediyorum.

2024 yılında derneğimiz ÇATOD 20. yılı içerisine girecektir. 20. yıl kuruluş yıl dönümünü kutlamak bizler için son derece büyük onurdur. Sektörümüzde faaliyet gösteren üyelerimizin başarılı yatırımları ile kazanıma dönüşen deneyimleri ile ülke ekonomisi, turizm alt yapısı ve istihdamın yaygınlaşmasında önemli rol oynadıkları görülmektedir.

Geçtiğimiz dönem zarfında ÇATOD Yönetimi olarak bir çok farklı alanda projeleri hayata geçirmeyi planlamışken malasef tüm çalışmalarımızı, bir anda ortaya çıkarak tüm dünyayı derinden etkileyen ve insan hayatını tehdit eden Covid-19 ile mücadeleye devam ederek yönlendirmek zorunda kaldık. Sonrasında doğal felaket depremle karşı karşıya kalan ülkemiz ağır bir süreçten geçmiştir. Salonda bulunan hazirun bu süreci yakından bildiği için ayrıntılara girmek istemiyorum.

Paris İklim antlaşması ile hayata geçirilen düşük karbon salımı ve küresel ısı artışının sınırlandırılmasına yönelik uygulamalar sonucu Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyonu sektörümüzde uygulanmaya başlamıştır. Bu dönemde Basit Konaklama İşletmesi Belgesi alınması yükümlüğü getirilmesi son derece önemli bir düzenlemedir. Bu süreçte bu konu ile ilgili yetkili kurumlar ve üyelerimiz arasında bilgi akışını sağladık.

Tüm ülkemizi derinden üzen ve etkileyen 6 Şubat depremi sonrasında ilk günden itibaren AFAD ve Valiliğimiz ile iletişimde içerisinde olup, yaraları sarma noktasında ayni ve nakdi yardımlar gerçekleştirdik. Yeniden bölgede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ne yazık ki geçtiğimiz yaz ayında bölgemizde meydana gelen yangınlarında yitirdiğimiz ormanlık alanların yeniden yeşertilmesi için var gücümüzle çalışacağımızı özellikle belirtmek isterim.

Turizm bilinci ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayan ve her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız turizm haftasında, ÇATOD olarak 20 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonda paylaştığımız Çanakkaleherangüzel Çanakkaleisalwaysbeautiful sloganlarımız ile Çanakkale’de çektiğimiz fotoğrafları yayınladık. Böylelikle şehrimizde 12 ay boyunca turizm faaliyetlerinin gerçekleştirildiği vurgusunu hep birlikte yaptık. Bölgemizde turizmin 12 aya yayılması en önemli hedefimiz olmaya devam edecektir.

Bu toplantı için bize kapılarını açan ev sahibimiz Büyük Truva Oteli sahibi Sayın Mustafa Kansu ve Sayın Volkan Kansu’ya teşekkür ediyorum. Çalışma dönemimiz boyunca profesyonel iş hayatından vakit ayırarak ÇATOD için emek harcayan çabalayan Değerli Yönetim Denetleme Kurulu üyelerine, ÇATOD Bölge Temsilcilerine ve mali müşavirimiz Sayın Ayhan Yetkin’e, yerel basınımızın çok değerli temsilcilerine, teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz iki yıl zarfında her daim desteklerini esirgemeyen büyüğümüz çok değerli Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Murat Yılmaz’a, İŞKUR Müdürümüz Sayın Mehmet Uğur Yavuz’a ve burada sayamadığım tüm kamu kurum yöneticilerine destekleri için şükranlarımı sunuyor Genel Kurulumuzun ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyor, yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

"BENİ BU GÖREVE LAYIK GÖRMELERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"

Yeni Başkan Koray Özcan, yapmış olduğu açıklamada; "Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Olağan Genel Kurulunu 2 Kasım 2023 tarihinde Büyük Truva Otel'de yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik 3. kuşak genç bir otelci kardeşiniz olarak yeni bir başarının içerisine girmekten mutluluk duyuyorum. Divan Başkanı Kemal Pazarbaşı, divan yöneticileri Armagan Aydeğer ile Erdal Çakır ve ÇATOD üyesi otel yöneticilerimize beni bu göreve layık görmelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.636 kez okundu