YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü Yenileniyor

Çanakkale’de şehir merkezinde bulunan Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü’ndeki eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması ile ilgili çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor.

21 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Anafartalar Kampüsü’ndeki binaların yenilenmesi ile ilgili üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversiteler, bulundukları şehirlerde halkı bilimle, kültürle, sanatla ve sporla buluşturan, bulunduğu çevreye öğrencileri ve personeliyle dinamizm katan ve kentlerin çağdaşlaşmasında rol oynayan kurumlardır.Bu bağlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de şehir merkezinde bulunan Anafartalar Kampüsü ile 1970 yılından bu yana halkla iç içe bir yaşam sürdürüyor.Mevcut Anafartalar Kampüsündeki binaların fiziki durumlarının, güvenlik ve sağlık açısından kullanmaya elverişli olmadığı saptanarak kampüsün ve binaların periyodik olarak yeniden inşa edilmesi planlandı.

Konferans salonunda konser, tiyatro, gösteri gibi sanatsal faaliyetleri izleyen, saha ve salonlarında çeşitli spor aktiviteleri yapan, çay bahçesi ve kantinlerinde sohbet eden öğrencilerimiz, personelimiz ve Çanakkale halkı; yapımına başlanan “Yeni Anafartalar Kampüsü”nün hizmet vermeye başlamasıyla yeni imkânlara kavuşmuş olacak.

Yaklaşık 40 bin metrekare alana inşa edilecek ve beş bloktan oluşacak Yeni Anafartalar Kampüsünde; Yönetim Birimleri, Yemekhane, Eğitim Fakültesi Binası, Güzel Sanatlar Eğitimi Binası, Devlet Konservatuvarı Binası, Kongre Merkezi, Öğrenci Merkezi (Kütüphane, Sığınak, Öğrenci Toplulukları Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi) Kapalı Otopark, Servis Alanları ve Kapalı Spor Salonu yer alacak.

Anafartalar Kampüsü’nde 1700 metrekare alanda yapımına başlanan yeni spor salonunun temeli atıldı. Yaklaşık 300 günde bitirilmesi planlanan 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu aynı zamanda Çanakkale’ye de hizmet verecek.

Sadece öğrencilere değil, çok amaçlı kullanım özellikleriyle Çanakkale halkına da hizmet verecek kongre merkezinin izleyici kapasitesi de yaklaşık 1000 kişi olacak.

Yoğun kullanıma sahip İnönü Caddesi’nden gelen yaya akışı göz önünde bulunarak tasarlanacak kampüs meydanı ve Kongre Merkezinin girişi, çevreye modern bir görünüm kazandıracak. Tüm düzenlemelerin çevreyle uyumlu şekilde tasarlanacağı kampüs arazisinin yüzde 35’inde yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

EĞİTİM FAKÜLTESİNİN TAŞINMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Eğitim Fakültesi’nin bulunduğu Anafartalar Kampüsünde bulunan binaların, öğrenciler ve personel için kapasite ve güvenlik anlamında yetersiz kaldığını ifade ederek yapılması planlanan Yeni Anafartalar Kampüsü projesi sayesinde öğrencilerin daha uygun şartlarda eğitim-öğrenim göreceklerini ve hem ÇOMÜ’nün hem de Çanakkale’nin daha modern bir görünüm kazanacağını belirtti.

BİNALARIN TAMAMLANMASI 2 YIL SÜRECEK

Anafartalar Kampüsündeki inşaat çalışmaları nedeniyle, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin, yeni eğitim-öğretim yılında derslere gireceği, ÇOMÜ’nün diğer kampüslerindeki yerlerde de yapısal düzenlemeler gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak; Çanakkale Şehitleri Yerleşkesinde yer alan İlahiyat Fakültesi’ndeki sınıflar, öğrencilerin yeni eğitim-öğretim döneminde ders görmesine uygun hale getirildi. Eğitim Fakültesi öğrencileri, 2 yıl süreceği planlanan inşaat çalışmaları süresince üniversitemizin farklı bölgelerinde eğitime devam edecekler.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Anafartalar Kampüsünde inşaatı devam eden kapalı spor salonu ile Çanakkale Şehitleri Yerleşkesinde yer alan binaların iç düzenlemeleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
3.403 kez okundu