YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde Lavanta Tarla Günü Etkinliği

Çanakkale İl Orman Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Lavanta Kokulu Dardanos” projesi kapsamında “Lavanta Tarla Günü” etkinliği ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

25 Haziran 2022 tarihinde eklendi

Etkinliğe ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat’ın eşi Berat Murat, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Basın ve İletişim Şube Müdürü Aslı Böbek Bağran, Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ebru Özlem Korkutata, Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdür Yardımcısı Fatma Çetinkaya, proje ekibi ve davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dr. Öğretim Üyesi Ebru Özlem Korkutata, lavantanın deniz kıyısında yetişmeye uygun olduğunu ve birçok faydasının bulunduğunu belirterek şunları ifade etti: “Projemizin fikir sahibi Peyzaj Yüksek Mimarı Fatma Çetinkaya. Dardanos, turistik bir bölge olduğundan yerleşkemizde doğal, rekreatif, çekici bir alan oluşturmak istedik. Fatma Hanım, lavanta bahçesi oluşturma fikrini paylaşmasından sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Bu fikrimize olumlu yanıt aldık ve kendi ekibimizle işe koyulduk. Yeni hedefimiz buradan çıkan lavantalarla ÇOMÜ logosu atında olmak üzere lavanta kesesi, lavanta yağı ve lavanta kolonyası üretmek. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Etkinlik müzik dinletisi ve ikramın ardından sona erdi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.296 kez okundu