YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ, Erasmus Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Birimi, 26-27 Eylül 2016 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde ilk defa düzenlenecek olan ve Türkiye’deki tüm üniversitelerden toplam 450 katılımcının beklendiği Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim Programı Toplantısı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

26 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Birimi, 26-27 Eylül 2016 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde ilk defa düzenlenecek olan ve Türkiye’deki tüm üniversitelerden toplam 450 katılımcının beklendiği Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim Programı Toplantısı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ÇOMÜ’nün öğrenci, akademik ve idari personelinin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde hareketliliğini sağlayan KA103 programı 2017 yılı bütçesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. ÇOMÜ, önceki yılda gerçekleştirdiği %95’lik bütçe kullanımı performansıyla 216.900 Euro kullanmaya hak kazandı. Öte yandan ÇOMÜ’nün ismi KA107 Ortak Ülkeler ile Hareketlilik programına başvurusu kabul edilen 20 üniversite arasında yer aldı. Bu pilot proje ile ÇOMÜ’de ilk defa Erasmus+ programı kapsamında Avustralya ve Yeni Zelanda ile hareketlilik gerçekleştirilecek.

Bir başka yenilik ise ÇOMÜ’nün üyesi olduğu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinatörlüğündeki Konsorsiyum başvurusunun kabulu ile önümüzdeki akademik yılda öğrencilerimizin Avrupa Birliği’ndeki staj imkanlarının arttırılması ile yaşanacak. Bu fon ile zorunlu stajları olup olmamasına bakılmaksızın daha fazla ÇOMÜ’lü öğrencinin Erasmus+ Staj programından yararlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kaplan “Geçtiğimiz yıl Erasmus+ biriminde gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılandırma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını görmek bizi mutlu ediyor. İlk başladığımızda üniversitemizin tanıtımına önem vererek basılı ve internet tabanlı materyallerimizi geliştirdik. 2015 yılında Glasgow’da gerçekleşen Avrupa Uluslarası Eğitim Birliği Fuarında Ulusal Ajans standı altında Üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bu sayede uluslarası ve ulusal eğitim bağlarımızı güçlendirirken daha fazla faydalanabileceğimiz imkanları oluşturmaya çalıştık. Artan bütçemiz ve hareketlilik sayımız bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Geliştirmek istediğimiz bir başka nokta ise Erasmus+ programının görünürlüğünün arttırılması ve öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizle iletişimimizin güçlendirilmesi. Bu konuda Rektörlüğümüzün desteği, projelerimizden sağladığımız fonlarla yeni ofisimizi çok yakın bir zamanda hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi.

Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümit Güder ise “Yeni projelerimizde bu fonları elde etmekten daha önemlisi proje yönetimi ve organizasyonunu doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek. Ancak bu şekilde ÇOMÜ’de akademik hareketlilik kültürünü geliştirebilir ve devamlılığını sağlayabiliriz. Bu konuda yöneticilerimiz ve iş arkadaşlarımızla iyi bir sinerji yakaladığımızı düşünüyorum. Ulusal Ajansın 2015 yılında gerçekleştirdiği sistem denetiminde de bunun farkedildiğini ve gelişimin desteklendiğini, Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim Programı Toplantısı’nın ilk defa Çanakkale’de gerçekleşecek olmasıyla görüyoruz.” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.894 kez okundu