YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Mezun Oldu

17 Haziran 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2014-15 yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.  Tören GSF Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mirza Tokpunar, Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik ve idari personelin yanısıra velilerin katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmaları ile devam etti. Fakülte birincisi Grafik bölümü mezunu Sibel Nazlı mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Nazlı, mezuniyetin verdiği heyecan ve sevincin yanı sıra bir o kadarda hüzünlü olduğunu söyleyerek; “ Bizler için yeni bir dönem başlıyor. Esas zorlu olan ve bütünlemesi olmayan sınav bizi bekliyor. Geleceğimizi inşa edecek bilgileri biz buradan öğrendik. Ama önemli olan yaşam boyu öğrendiklerimizi kullanabilmek ve üzerine yeni bir şeyler koyabilmek” dedi. Çanakkale gibi bir şehirde okumaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazlı,  eğitim hayatında emeği geçen hocalarına teşekkür etti.
Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptığı konuşmada, bu yılının Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin 100. Yılın mezunları olarak tarihe geçtiklerinin altını çizdi. Zorlu ve meşakkatli bir yolculuğun sonuna gelinmiş durumda olduğunu ifade eden Köksal, öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.
Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mirza Tokpunar, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında mezun olan öğrencilerin sevincini yaşadıklarını vurgulayarak velileri, öğrencilere verdikleri emek dolayısı ile kutladı. Tokpunar, insanı insan yapan şeyin sanat olduğunun altını çizerek, bu fakültelerin öğrencilerinin güzelin peşinde olduklarını, bundan dolayı da çok değerli olduklarını belirtti ve yeni hayatlarında başarılar diledi.
Mezuniyet törenine verdiği destekten dolayı Doç. Dr. Mirza Tokpunar tarafından Cemil Mandacı ‘ya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Sonrasında kısa bir konuşma yapan Mandacı, ÇOMÜ’nün çok güzel bir üniversite olduğunu, gelişmeye, büyümeye açık bir üniversite olduğunu belirterek mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

1.668 kez okundu