YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Öğrencilerinden Örnek Davranış

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinden; Gürkan Yiğit Özdemir, Yiğit Özdemir, Hasan Oğurlu, Ahmet Can Demirci “ÇOMÜ’den Tarihe Dokunuş” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çanakkale’de Eski Askeri Hastane Bölgesinde çevre temizliği gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında tarihi bir alanı temizlediler. İnsanlığın ortak malı olarak kabul edilen tarihi alanları korunmasının yanı sına kültürel bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri “ÇOMÜ’den Tarihe Dokunuş” projesine öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Proje öncesinde Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ile Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden Burak Selçuk’ la iletişime geçen öğrenciler, Çanakkale’de kültürel farkındalık ve çevre bilincini aşılamak için bir çöp toplama faaliyeti gerçekleştirmek için gerekli izin ve yardımları istediler. Öğrencilerin tarihe ve kültürel alanlara duyarlılığından dolayı teşekkür eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, öğrencilere gerekli izinleri vererek, projenin ihtiyaç duyduğu destekleri sağladı.

“ÇOMÜ’den Tarihe Dokunuş” sosyal sorumluluk projesi, Öğr. Gör. Seçil Düztepe ve Öğr. Gör. Onur Bayram’ın yürüttüğü Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar dersi ile Araştırma Projesi dersi kapsamında hazırlandı. Çevre bilinci yaratmak amacıyla davetiye hazırlayan öğrenciler, çöp toplama faaliyeti başlamadan önce Eski Askeri Hastane girişinde görevli öğrencilerimiz davetlilere konum ile ilgili kısa bir tarihi bilgi paylaştı.

Uzun yıllardır kapalı olan alana Çanakkale Belediyesi temizlik ekipleriyle birlikte giren öğrenciler, alanda çöp ve otları temizlediler. Çanakkale Belediyesi ekiplerinin çim ve otları kestiği alanda öğrenciler, hem katı atık çöpleri hem de kesilen otları çöp poşetlerine doldurdu. Çöp topladıktan sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, eski hastanenin önünde halaylar çekip eğlendiler. Eski hastane bahçesinde voleybol oynayan öğrenciler eğlenceli bir gün geçirdi.

Çöp toplama faaliyeti ardından tatlı ve içecek ikramı da yapılan etkinliğe öğrenci ve öğretim elemanlarının yanı sıra Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilisi Alper Yancar ile Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilisi Burak Selçuk da katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.792 kez okundu