YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Konservatuar Kütüphanesine “Teoman Alpay Kütüphanesi” Adı Verildi

Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarının teklifi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuvarı Kütüphanesine “Teoman Alpay Kütüphanesi” adı verildi.

26 Mart 2022 tarihinde eklendi

2005 yılında hayatını kaybeden ve “Nasıl Geçti Habersiz”, “Sevmekten Kim Usanır”, “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar”, “Buruk Acı”, “Sarmaşık Gülleri” gibi birçok ünlü esere imza atan Çanakkale’nin yetiştirdiği ünlü Bestekar Teoman Alpay’ın isminin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kütüphanesine verilmesi ile ilgili haber Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen tarafından Teoman Alpay’ın eşi Ruhsar Renda Alpay’a iletildi.

Alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Teoman Alpay’ın eşi Ruhsar Renda Alpay ise yetkililere teşekkür ederek, “Çanakkale’ye konservatuarın kurulması ile böyle değerli kardeşlerimle tanışmaktan çok memnun oldum, onur duydum. Yapılan güzel işler için çok teşekkür ediyorum. Desteğim arkalarındadır" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen de yaptığı konuşmada Ruhsar Renda Alpay’ı tanımaktan, kendisini aralarında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Konservatuvar olarak çevreden evrene ilkesi temelinde önce Çanakkale ve bölgesinin değerlerine saygı duyacağız, bu değerlerin üretimlerini yaşatıp gelecek kuşaklara aktaracağız. Sonrasında elbette ulusal ve uluslararası sanatın eğitimini nitelikli olarak verip, icra edecek; bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştireceğiz. Teoman Alpay Türk müzik kültüründe önemli bir yer edinmiş, yurt dışında tanınmış, eserleri icra edilmiş, Türk ve Çanakkale müzik kültür tarihinde yerini almış önemli bir sanatçıdır. Değerli bestecimizin eserleri üzerine akademik bir bakış açısı ile ciddi çalışmalar yapacağız. Ümit ederim “Teoman Alpay Sanat Evi ve Müzesi Projesi” en kısa sürede gerçekleştir. Biz de bu projenin hayata geçmesi için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu vesile ile rektörümüz sayın Prof. Dr. Sedat Murat’a, senatomuzun değerli üyelerine verdikleri destek için çok teşekkür ederiz”

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.192 kez okundu