YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çomü Rektörü Gmka Başkanlığına Seçildi

02 Temmuz 2011 tarihinde eklendi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2011 yılının ilk Kalkınma Kurulu Toplantısı'nı hizmet binasında gerçekleştirdi. Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçiminin de yapıldığı toplantıda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner Kalkınma Kurulu üyelerinin oylarıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi. GMKA, 2011 yılının ilk Kalkınma Kurulu'nun hizmet binasında yapılan toplantının ilk bölümünde Kalkınma Kurulu üyelerinden oluşan ihtisas komisyonlarının çalışmaları ele alındı. Kurul üyeleri, temsil ettikleri kurumların görev alanlarına göre, Madencilik ve Yenilenebilir Enerji İhtisas Komisyonu, Girişimcilik İhtisas Komisyonu, Çevre ve Kentsel Altyapı İhtisas Komisyonu, Eğitim Sağlık ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonu, Sanayi ve Rekabet Edebilirlik İhtisas Komisyonu, Kültür ve Turizm İhtisas Komisyonu ve Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonu gibi yedi komisyona ayrıldılar. GMKA uzmanları ve Kalkınma Kurulu üyelerinden oluşan komisyonlar Balıkesir ve Çanakkale illerinin komisyonların konulara göre güçlü ve zayıf yönleri ile fırsatları ve tehditleri tespit edilerek Kalkınma Kurulu'nda sunulmak üzere bir rapor oluşturdular. Komisyon çalışmalarının ardından GMKA Konferans salonunda Kalkınma Kurulu genel kurulu gerç ekleşti. Toplantıya, Kalkınma Kurulu'nun yürütme kurulu üyeleri olan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) başkanı Ramazan Bahcavan, Çanakkale İGM başkanı Ali Rıza Tekin, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) başkanı Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası (BTO) başkanı Mahmut Yavuz, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Engin ile diğer kurul üyeleri katıldı. Kurul başkanı Rona Yırcalı'nın başkanlığında açılan Kalkınma Kurulu 2011 yılı toplantısına 62 üye katıldı. Kalkınma Kurulu başkanı Rona Yırcalı'nın açılış konuşmasının ardından ajansın çalışmaları, faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
PROJELERE ÖN EDEMELER YAPILDI
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ajansın bugüne kadar yürüttüğü destek çalışmalarına değindi. Aralık ayında çıktıkları Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısı'na 388 başvuru olduğunu kaydeden Genel Sekreter Gündoğan, bu teklif çağrısı döneminde 17 merkezde yaklaşık bin 500 kişiye eğitim verildiğini ve sadece bu program kapsamında 12 Milyon TL kaynak ayrıldığını söyledi. Sözleşme imzalayan proje sahiplerine 9 Haziran'dan itibaren yaklaşık 4 milyon TL ön ödeme yapıldığını açıklayan Genel Sekreter Gündoğan proje değerlendirme süreçlerine de değindi. Gündoğan, "Önemle vurgulamak isterim ki, mevzuat gereği Ajans Genel Sekreteri, Ajans Uzmanları ve yönetim kurulu üyeleri projelerin puanlanması ve seçilmesi süreci içinde yer almamışlardır" diyerek değerlendirmelerdeki hassasiyeti ifade etti. GMKA'nın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerini anlatan Mustafa Gündoğan, Ajansın son olarak geçen hafta itibariyle çıktığı, "Teknik Destek" ve, "Doğrudan Faaliyet Desteği" programlarını Kalkınma Kurulu üyelerine duyurdu. GMKA Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Çanakkale Valisi Tuna, Çanakkale olarak hedeflerini belirlediklerini aynı şekilde Balıkesir'in de hedeflerini ortaya koyduğunu gördüklerini söyledi. Vali Tuna, özellikle Çanakkale olarak sanayi, üniversite, özel sektör ve birçok kuruluşla birlikte yollarına birlikte devam ederken, üniversitenin burada sorumlu olması gerektiğini vurguladı. GMKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Üniversitelerimizden böyle bir öncülük bekliyoruz" dedi. GMKA'da projeleri kabul edilen iki yararlanıcı kürsüye gelerek projelerini Kalkınma Kurulu üyelerine anlattılar. Balıkesir'den Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, Ajanstan mali destek aldığı Evde Bakım Servisi'ni anlatırken, Çanakkale'den kadın girişimci Atiye Laçin'in Mevlevi Tatlılarını üretmek için Ajanstan aldığı destekleri ve bugüne kadar Ajansın kendilerine sağladığı katkıları aktardı. Mali Destek alan iki iyi örnek yararlanıcının sunumunun ardından Kalkınma Kurulu Toplantısı, ihtisas komisyonlarının raporlarının sunulması ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Turgut Bozkurt'un TEV'nin çalışmalarını tanıttığı sunumla devam etti.
YENİ BAŞKAN SEDAT LAÇİNER
Kalkınma Kurulu'nun yeni başkanı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner oldu. Kurul toplantısındaki konuşmalar ve sunumların ardından Kalkınma Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, başkanlık seçimine geçti. Başkanlık için Prof. Dr. Sedat Laçiner'in, Başkan Vekilliği için de Prof. Dr. Mahir Alkan'ın isimleri öne çıktı. Kurul üyeleri arasından başka aday çıkmayınca, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner GMKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na seçilirken, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da Kalkınma Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. Kısa bir teşekkür konuşması yapan Prof. Dr. Laçiner, böyle bir görev için isminin önerilmesi ve kurul tarafından bunun kabul edilmesinin kendisini onurlandırdığını belirterek Kalkınma Kurulu'na teşekkür etti. Toplantının sonunda ise Kalkınma Kurulu görevini ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'e devreden A. Rona Yırcalı'ya GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Güngör Azim Tuna teşekkür plaketi verdi.

2.010 kez okundu