YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çomü’de “2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı“ Düzenlendi

17 Haziran 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği organizasyonuyla düzenlenen 2.Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ile konferans için çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ve seramik sanatçıları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal etkinliğin faydalı geçmesini temenni ederken çalışmanın yeni ortak çalışmalara da yol açmasını diledi, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Seramik Sanatı Eğitimi ve Gelişimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı; Türkiye’nin seramik sanatı eğitimi veren 14 üniversitesinden öğrenci ve öğretim üyesi meslektaşlarıyla bu yıl 2.si düzenlenen konferansta bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek “2 yıldır biblo konulu bir yarışma yapıyoruz. Bu yıl yarışmamızın konusu Çanakkale idi. Seramik sanatına emek veren, gönül verenlerle Çanakkale’de bir arada olmak çok güzel. Etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise öğrencileri de içine katan çok yönlü bir çalıştaya ÇOMÜ olarak evsahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını ifade ederek “Umuyorum bu zengin çalıştaya üniversitemiz her defasında evsahibi olamasa da mutlaka öğrencileriyle, hocalarıyla katkısını sunacaktır. Çalıştayın faydalı olmasını diliyorum. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer de Çanakkale Savaşları’nın 100.yıldönümünde sanatsal içeriği olan, anlamlı bir konferansın Çanakkale’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sanat doğal ve toplumsal olayların belirli bir estetik süzgecinden geçirilerek yaşama yansıtılması ve uygulanmasıdır. Sanata tutkun olmak çağdaş bir insanın en belirgin özelliğidir. Çağdaş bir bireyin sanatın her dalını severek sanatın insanı yücelttiğine inanması gerektiğini kavramalıyız.” dedi. Seramik sanatına katkı verenlere plaket takdimi yapılmasının ardından konferans oturumları başladı.

1.279 kez okundu