YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMܒde Kayıtlar Başladı

03 Eylül 2013 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2013–2014 eğitim öğretim yılı ilk kayıtları Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ile üniversite yönetiminin katılımıyla Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinde yapıldı. Kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velilerinin heyecanları da gözlerden kaçmadı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ilk kayıtlarını Çanakkale Protokolü ile birlikte gerçekleştiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner;  bugün 10 binin üzerinde bir öğrencinin ÇOMÜ’ye kayıt yaptıracağını belirterek, ÇOMÜ’de öğrenci sayısının 40 binin üzerinde bir rakama ulaştığının altını çizdi. ÇOMÜ’ye talebin çok büyük olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Laçiner; “Yeni bölümlerimiz var, talep çok yüksek ve öğrencilerimizin yüzde 90’ın üzerindeki kısmı Çanakkale dışından geliyor. İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından öğrencilerimiz geliyor. Kontenjanlarımız çok artmış olmasına rağmen puanlarda ciddi bir yükselme var. İki yılda 15 binin üzerinde bir öğrenci artışı söz konusu. Talebin yüksek olması bizi çok memnun ediyor. Bu durum burada güzel bir iş yapıldığının da kanıtı. Şu ana kadar kayıtlarımızdan da, doluluk oranlarımızdan da çok memnunuz. Eksik kalan çok az bir kontenjanımız vardı onlarda dikey geçişlerle dolmuş durumda. Ekim ayında doluluk oranları yüzde 120’yi bulacak. Tabii bu talebi karşılayabilmek içinde biz öğretim üyesi sayısını, idari personel sayısını ve alt yapımızı da güçlendiriyoruz” dedi.
Vali Çınar: “Hızla Küçülen Dünyada Hızla Büyüyen Bir Türkiye”
Vali Ahmet Çınar’da ÇOMÜ’nün kapasitesinin 40 bin öğrenciyi aşmış durumda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu hem kentimiz için hem de ülkemiz için sevindirici bir durum. Türkiye’nin bütün illerinde üniversitelerimiz var. Çok dinamik bir gençliğimiz var. Öğrenci sayılarındaki bu artış hızla küçülen dünyada hızla büyüyen bir Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi işaret ediyor diye düşünüyorum. Son derece mutluyum.”   
Milletvekili Kaşdemir: “ÇOMÜ Artık Türkiye’de Bir Marka Haline Geldi”
Fen Edebiyat Fakültesi’nde ilk öğrenci kaydını yapan Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise “Bugün çok güzel bir ortamda, güzel insanlarla beraber ÇOMÜ’nün ilk kayıt gününü beraberce gerçekleştirdik. Manzara çok güzel, herkes heyecanlı. Gençler Çanakkale’yi kazanmaktan mutlular. Şehir olarak Çanakkale’yi tercih etmeleri çok güzel. Doğru bir tercih yapmışlar. Çanakkale’de mutlu olacaklarını düşünüyoruz. ÇOMÜ artık Türkiye’de bir marka haline geldi. Son 2-3 yıldır kayda değer çok önemli gelişmelere tanıklık ediyoruz. Bunlar hep birlikte çalışmanın ürünleri. Akademik kadromuz, idari kadromuz, rektörümüz, Ankara-Çanakkale ayağı ve kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve siyaset birlikte yürümeyi başarabildikleri zaman zannediyorum başarı gelecektir. Üniversite Çanakkale’de en önemli dinamiktir. Bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Rektör Bey konuşmasında ifade etti, ilk 1000’den 39 civarı öğrenci ÇOMÜ’yü tercih etmiş. İşte bu markalaşmanın en önemli kanıtı. Türkiye’nin en başarılı öğrencileri ÇOMÜ’yü tercih ediyorlar. Ben ÇOMÜ’nün çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Kayıtta bulunmaktan mutlu oldum. Kendimi bir an kayda gelmiş üniversite öğrencisi gibi hissettim. Hem akademik kadromuza hem de öğrencilerimize başarı dolu bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Gökhan: “Üniversite Bu Kent İçin Bulunmaz Bir Nimet”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da kayıtlar esnasında gördüğü manzaradan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Üniversite bu kent için bulunmaz bir nimet. Dolayısıyla üniversitenin kuruluşundan bu yana üniversiteyi bu duruma getiren herekse teşekkür ediyorum. Üniversite, kentimizin çok önemli bir unsuru, hayat kaynağı. Üniversitemize gözümüz gibi bakmalıyız. Çanakkaleliler olarak üniversitemize destek olmalıyız. Öğrenci kayıtlarında da bayağı üst sıralarda tercih edilmekteyiz. Hedefimiz ÇOMÜ’yü öğrencilerin ilk tercihlerinde yer alacak hale getirmek. Bu da olacaktır. Bütün öğrencilere, öğretim üyelerine başarılar diliyorum” dedi.
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Aras Hisar: “ÇOMÜ Yükselen Bir Grafik Yakaladı”
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Şükriye Aras Hisar ise, üniversite yönetimi ve hocaları olarak çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Yeni bir öğretim dönemine başlayacağız. ÇOMÜ yükselen bir grafik yakaladı. İlk kayıtlar açıklandığında zaman %94 gibi bir doluluk oranımız vardı. Ek kontenjanlar, yatay geçişler ve dikey geçişlerle bunu %100’ün üzerinde sağlayacağız. Türkiye’de ÇOMÜ’ye çok fazla teveccüh var. Ben tüm fakülteleri dolaştım ve velilerle konuştum. Öğrencilerimizin %95’i Çanakkale dışından. Bizler öğrencilerimizin her türlü sıkıntısını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Gelen tüm öğrencilerimize hoş geldin diyorum” dedi.
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Özdemir: “ÇOMÜ Yükselişini Devam Ettiriyor”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, “Türkiye’de ÇOMÜ kendini ispatlayan bir kurum olarak yükselişini devam ettiriyor” diyerek, “Eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve akademik-idari personelimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. ÇOMÜ Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesinde; Okan Özemir (Bilgisayar Mühendisliği), Burak Teke (Bilgisayar Mühendisliği), Merve Zavrak (Bilgisayar Mühendisliği), Furkan Taka (Bilgisayar Mühendisliği), İdil Salmanlı (Çevre Mühendisliği), Derya Şen (Geomatik Mühendisliği), Merve Kuyumlu (Arkeoloji), Eda Gün (Tarih) ve Betül Karakaş (Türk Dili ve Edebiyatı) adlı öğrencilerin ilk kayıtları ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner eşliğinde Çanakkale protokolü tarafından gerçekleştirildi.Yapılan ilk kayıtların ardından ÇOMÜ Rektörü Laçiner, Vali Çınar ve Milletvekili Kaşdemir’e ÇOMÜ Kampüsü’nü gezdirdi. Daha sonra Rektör Laçiner ve Milletvekili Kaşdemir kütüphane ek bina inşaatında incelemelerde bulundular.

1.564 kez okundu