YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ'de Kurulacak Teleferik Turizme de Katkı Sağlayacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) kampüs içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla kurulması planlanan teleferik hattı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

25 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz aylarda yapılan fizibilite ziyaretlerinin ardından, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Önal, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Güven Ünal ile birlikte Terzioğlu Yerleşkesi Yurtlar Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Yetkililer, teleferiğin kampüs içi ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra Çanakkale’nin turizm potansiyelini artırarak şehre yeni bir vizyon kazandıracağını ifade etti.

Boğaza ve Çanakkale’ye hakim konumda bulunan Terzioğlu Yerleşkesi’nde teleferiğin hayata geçmesi ile birlikte Çanakkale halkının ve turistlerin zaman geçirebileceği rekreasyon alanları oluşturulacak. Bu sayede hem kampüs içindeki ulaşım daha kolay yapılabilecek, hem de teleferik sayesinde Çanakkale turizmi de katkı sağlayabilecek.

1.969 kez okundu