YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ’de Öğrenim Gören Misafir Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu

Dünyanın dört bir yanından gelerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler tanışma kahvaltısında bir araya geldi

07 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) ile Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin birlikte organize ettiği tanışma kahvaltısı programı ÇOMÜ Dardanos yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Tanışma kahvaltısına ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz, ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Hasan Kaplan, ÇOMÜ TÖMER Müdürü Abdullah Şahin, TÖMER Müdür Yardımcısı Cumali Yaşar ile Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer Uluslararası öğrencilere özel bir önem verdiklerini ve bu amaçla üniversitede birçok yeni atılımlar gerçekleştirildiğini ifade ederek uluslararası öğrencilerin sayısının arttırılmasına yönelik olarak Balkanlarda ve birçok ülkede üniversitenin tanıtım çalışması yapıldığını ve bu çalışmaların ürünü olarak bu yıl uluslararası misafir öğrencilerin sayısının arttığını ifade etti.

Prof. Dr. Acer, uluslararası öğrencilerin sorunları ile daha yakından ilgilenmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla Uluslararası Öğrenci Ofisinin hizmete girdiğini belirtti ve öğrencilerin barınma ve burs ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili olarak Barınma ve Burs Koordinatörlüğü kurduklarını ifade etti.

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan “Dünyanın farklı coğrafyalarından Çanakkale’ye gelen misafir öğrencilere ülkemizi, kültürümüzü, tarihimizi ve Çanakkale’yi daha iyi tanıtmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz” dedi. Arıcan konuşmasında, özellikle misafir öğrenci kavramını kullandıklarını bu öğrencileri yabancı olarak görmediklerini belirtti. Ahmet Arıcan, misafir öğrencilere yönelik rehberlik faaliyetleri, dil kursları, seminer ve konferanslar ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını bunun yanı sıra yarışmalar, sosyal faaliyetler, geziler ve piknik programları ile misafir öğrencilerin ülkemize uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Dernek heyeti ÇOMÜ’nün uluslararası misafir öğrencilere verdiği önemden dolayı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e teşekkürlerini ileterek, plaket takdiminde bulundular.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.494 kez okundu