YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ'de Uluslararası Otizm ve Sağlık Turizmi Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, rektör olarak atanması durumunda üniversitede sağlık alanında hayata geçirmek istediği projelerle hem üniversitelerini hem de Çanakkale'yi dünyaya tanıtmak istediğini söyledi.

27 Şubat 2023 tarihinde eklendi

ÇOMÜ'nin öğretim üyeliği hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Şener, "Görev yaptığım yıllar boyunca, hep üniversitemizi nasıl daha iyi yerlere getireceğimi düşündüm. Geliştirdiğim projeler sadece rektör adaylığım sırasında değil, yıllar içinde tıp fakültesinde çalışırken, kampüste öğrencilerimizle sohbet ederken, ortaya çıkan projeler. Benim bir tek amacım var. O da hayata geçireceğimiz projelerle üniversitemizin hem akademik başarısını hem de tercih edilme sebebini daha da üstlere taşımak." diye konuştu.

"ÇOMÜ'DE ULUSLARARASI OTİZM VE SAĞLIK TURİZMİ YAŞLI BAKIM MERKEZİ AÇACAĞIZ"
Sağlık alanında hayata geçirmek istediği projelerin başında Uluslararası Otizm ve Sağlık Turizmi Yaşlı Bakım Merkezi olduğunu anlatan Şener, şunları kaydetti: "ÇOMÜ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi, Dardanos ile Güzelyalı yerleşim birimleri arasındaki koyun üzerine inşa edilmiş ve içerisinde kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor tesisi, toplantı salonu, konaklama tesisi, restaurant ve piknik alanları olan bir tesistir. Bu alanın daha verimli kullanılması mümkündür. Alanın AB sigorta fonları ve AB fonları ile Uluslararası Otizm ve Sağlık Turizmi Yaşlı Bakım Merkezi şekline dönüştürülmesi ve ülkemize kazandırılması hedeflenmektedir. Bu merkezin içinde rehabilitasyon ve bakım dışında alanında ilk olacak müzikoterapi ünitesi de olacaktır. Dünyanın bir çok ülkesinde buraya tedavi olmak için hastalarımız gelmesini planlıyoruz.”

"SAĞLIK TURİZMİNDEN EN ÖNEMLİ PAYI İSTANBUL ALIYOR"
Şener, üniversite hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin sağlık turizmine açılması konusunda önemli çalışmalar yapmak istediklerini anlattı. Sağlık turizminde en önemli payı İstanbul aldığını hatırlatan Şener, "1915 Çanakkale Köprüsünün yapılması, ÇOMÜ'nün üniversite olarak Balkan Üniversiteler Birliği içinde olması Çanakkale’nin Sağlık Turizmi açısından nitelikli işlemler açısından cazibe merkezi haline getirebilir olduğunu düşündürmektedir. Bu açıdan ÇOMÜ hastanesi özellikle Balkan Ülkelerinden orta gelir seviyesinde sağlık turizmi hastasının uğrak yeri olacaktır. Bunun için hedef alanlar; diş hekimliğinde restoratif cerrahi, organ nakli (böbrek), kardiyovasküler cerrahi (by-pass), kanser cerrahisi gibi alanlar düşünülebilir. Bu hedeflere yönelik alt yapı hazırlanacak bu alanlarda eksiklikler var ise, ivedilik ile Çanakkale’de ki Sağlık Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ile afiliyasyon değerlendirilecektir" şeklinde konuştu.

8.052 kez okundu