YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ'den Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri

2005 yılında hayatını kaybeden ünlü Çanakkaleli söz yazarı ve ses sanatçısı olan Teoman Alpay adına 13-15 Şubat 2024 tarihleri arasında ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları bünyesinde Nedime Hanım konağında “Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri” düzenlenecek.

14 Şubat 2024 tarihinde eklendi

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik kapsamında Teoman Alpay araştırmalarını tek çatı altında toplamak, Türk müziğinin ses ve çalgı seslendirimlerinin nitelikli sahne almasına yardımcı olmak ve Teoman Alpay eserlerinin seslendirilmesini sağlamak hedefleniyor.

Teoman Alpay Koro Günleri açılışında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Çağman Esirgemez’in de katılımıyla “Yerel Basında Teoman Alpay” sergisi açıldı.

13-15 Şubat 2024 tarihleri arasındaki etkinlikte; konserler, atölye çalışmaları, sergiler, belgesel gösterimleri, söyleşi ve konferanslar yer alacak. Etkinliğin ilk gününde Çanakkale Baro Korosu sahne alırken, diğer günler ise ÇASAMDER Türk Sanat Müziği Korosu ile Lapseki Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne alacak.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.324 kez okundu